«

»

Δεκ 01

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα Erasmus+

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο European Culture and History Outlines το οποίο συντονίζει το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου με εταίρους σχολεία από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Νοέμβριο μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Ιφιγένεια Αλεβίζου και οι μαθητές Νικόλας Σταυρακάκης και Αλέξανδρος Χασάπογλου μαζί με το Διευθυντή του σχολείου Παντελή Παπαδάκη και τις καθηγήτριες Γεωργία Τσούνη και Σταυρούλα Βλαντή, επισκέφτηκαν το σχολείο «Agrupamento da Escolas ‘Rafael Bordalho Pinheiro’ στην πόλη Caldas da Rahna.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά του σχολείου μας έκαναν μια ιστορική παρουσίαση αναφερόμενα στην εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, την Ελληνική επανάσταση και τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Επίσης, παρακολούθησαν παρουσιάσεις για την ίδια χρονική περίοδο στις υπόλοιπες χώρες του προγράμματος. Στη συνέχεια, τα παιδιά προβληματίστηκαν και συζήτησαν για τις ιδέες του Διαφωτισμού και την επίδρασή τους στην Ευρώπη ακόμη και σήμερα, περιηγήθηκαν στην πόλη, επισκέφτηκαν το Πόρτο και την Σίντρα, σημαντικές πόλεις της Πορτογαλίας και διασκέδασαν.

Γενικότερα, το πρόγραμμα «European Culture and History Outlines» χαρακτηρίζεται από ένα πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Μέσα από την ιστορία, οι μαθητές εντοπίζουν τις διαφορές και τις ομοιότητες, τα κοινά στοιχεία και τους παράλληλους εμπειρίες που οι χώρες έχουν ζήσει για να διαμορφώσουν τη σημερινή εθνική και ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ένα βασικό στόχο: να δημιουργήσουν στους νέους το αίσθημα της αμοιβαιότητας και τη συνείδηση ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το χώρο όχι για ανταγωνισμό αλλά για συνεργασία.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων