Almagro Ισπανίας (Erasmus+)

 

Στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο European Culture and History Outlines”  ECHO, το οποίο συντονίζεται από το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, πέντε μαθητές/τριες και τρεις εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην πόλη Almagro της Ισπανίας συμμετέχοντας στην 3η Διεθνή Κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 10 Μαΐου 2019.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Α΄ τάξης Σύλβια Βουτσά και Σοφία Γκούμα μαζί με τον Γιώργο Λοΐζο, την Τζωρτζίνα Ευαγγέλου και την Ελένη Μαστρογιαννάκου της Β΄τάξης καθώς και τους εκπαιδευτικούς Αθανασία Μπατσούλη, Φιλόλογο, Ιορδάνη Γαριπίδη, Βιολόγο, και Σταυρούλα Βλαντή, Αγγλικής Γλώσσας, επισκέφτηκαν το σχολείο IESAntonio Calvin, στο οποίο εκτός από τους Ισπανούς μαθητές και εκπαιδευτικούς συναντήθηκαν με μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Στην Ισπανία, καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά και να παρουσιάσουν τα σχολεία και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τους. Στη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες, παρακολούθησαν σεμινάρια, πήραν μέρος σε debate, εργάστηκαν σε εθνικές και διεθνικές ομάδες, έγραψαν άρθρα και ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο την ενημέρωση αλλά και τη συλλογή φωτογραφιών για την έκθεση φωτογραφίας πολιτιστικών μνημείων που ετοιμάζουν για το τέλος του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Erasmus+ αρχικά ξεναγήθηκε στην πόλη Almagro με το μοναδικό αυθεντικό αναγεννησιακό θέατρο της Ισπανίας και τα διατηρητέα κτίρια. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την πόλη Κόρδοβα, όπου περιηγήθηκε στο μεγάλο τζαμί, την εβραϊκή συνοικία αλλά και ολόκληρο τον ιστορικό οικισμό. Τελευταία επίσκεψη ήταν στο Τολέδο όπου εκτός από τον ιστορικό περίπατο, η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το εργαστήριο του  El Greco.

Το πρόγραμμα European Culture and History Outlinesέχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με την ιστορία και των πολιτιστική κληρονομιά των χωρών μας ώστε όλοι μαζί να μπορέσουν να συνθέσουν μια ευρωπαϊκή ταυτότητα βασισμένοι στο κοινό παρελθόν και τους παράλληλους δρόμους που οι χώρες μας ακολούθησαν. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος αναπτύσσονται γύρω από αυτό τον στόχο και επιδιώκουν να δημιουργήσουν στους νέους το αίσθημα της αμοιβαιότητας και τη συνείδηση ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το χώρο όχι για ανταγωνισμό αλλά για συνεργασία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση