Ημερίδα παρουσίασης Erasmus+

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/5/2018, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ημερίδα παρουσίασης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Γ΄Αθήνας και το 1o Γυμνάσιο Αιγάλεω με την φροντίδα και την υποστήριξη της Διευθύντριας του 1ου Γ/σιου Αιγάλεω, Γεωργίας Πέζου.

Εκπαιδευτικοί από δέκα τέσσερις σχολικές μονάδες με προγράμματα Erasmus+ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων και μαθητών. Παράλληλα, συμμετέχοντες μαθητές μίλησαν για τις εντυπώσεις τους, τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες τους.

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus διαπιστωμένα ωφελούν όχι μόνο τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Μέσα από αυτά τα προγράμματα διασχίζουμε ελεύθερα τα σύνορα, μαθαίνοντας περισσότερα ο ένας για τον άλλον, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας, ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες, καλλιεργώντας αξίες και ξεκινώντας κοινά σχέδια. Ευρύτεροι ορίζοντες, μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και περισσότερα εφόδια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γενιά Erasmus+.

Το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου συμμετείχε στην ημερίδα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα “Art and Space in the City’, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει τα δύο τελευταία χρόνια. Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Ηλιάδη-Βαγενά Εύα, Μυλωνά Μαρία, Παπακωστοπούλου Εύα και Τσιντζέλη Δάφνη μίλησαν για το ταξίδι που έκαναν, για τις δεξιότητες που καλλιέργησαν με τη συμμετοχή τους αλλά και την εμπειρία να ανήκεις στην ομάδα Erasmus+.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα οι μαθητές της Β΄τάξης Νεφέλη Παπά και Νικόλας Σκανδάλης παρουσίαζαν το πρόγραμμα Erasmus+ στους μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που δύο χρόνια υποστήριξαν το πρόγραμμα Erasmus+ αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που με υπομονή ενθάρρυναν αυτή την προσπάθεια.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση