Erasmus+ ‘Art and Space in the City’- Από το Χαϊδάρι στη Φραγκφούρτη

Το τελευταίο ταξίδι για το πρόγραμμα Erasmus+ Art and Space in the City πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Από 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου η καρδιά του προγράμματος χτυπούσε στο σχολείο Adolf Reichwein Gymnasium στην πόλη Heusenstamm, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Φραγκφούρτη.

Το ταξίδι αυτό ήταν το τέταρτο του προγράμματος Erasmus+ που ξεκίνησε πέρσι. Την προηγούμενη χρονιά, το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Γαλλία, τη Φινλανδία και την Ιταλία. Φέτος, η ομάδα μας ήταν προσκεκλημένη στη Γερμανία. Εκεί συναντήθηκε με μαθητές και καθηγητές από όλες αυτές τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από την Άννα Γαργουλάκη, Βασιλική Καραστεργίου, Αλέξανδρο Μαϊχό, Ειρήνη Ντούρμα και Νεφέλη Παπά, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς Παντελή Παπαδάκη (διευθυντή), Στέλλα Σταυρουλιδάκη και Σταυρούλα Βλαντή. Το γερμανικό σχολείο είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων χωρίς να λείπει η διασκέδαση.

Οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τα έργα τέχνης που προετοιμάζουν για να προσφέρουν σε μία από τις συνεργαζόμενες χώρες. Ταυτόχρονα, υπήρξαν παρουσιάσεις από καθηγητές του γερμανικού σχολείου πάνω σε θέματα τέχνης, όπως και παρουσιάσεις από επαγγελματίες καλλιτέχνες εντός και εκτός του σχολείου. Η ομάδα επισκέφτηκε τους εκθεσιακούς χώρους Kunsthalle Schirn, Fotoforum Frankfurt και ΜΜΚ1 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) καθώς και τη σχολή Καλών Τεχνών HfG στην πόλη Offenbach.

Στα πλαίσια του προγράμματος η ομάδα επισκέφτηκε τον πύργο Main Tower που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης της Φραγκφούρτης και του ποταμού Main, την κλειστή αγορά Kleinmarkthalle καθώς και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Φραγκφούρτης που εκτεινόταν σε όλο το κέντρο της πόλης, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο εορταστικό χρώμα. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η επίσκεψη στο γραφικό χωριό Selingestadt που είχε την εικόνα παραμυθιού.

Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας bubble soccer αλλά το αποκορύφωμα ήταν η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Το γερμανικό σχολείο είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στο οποίο η ορχήστρα εγχόρδων συνεργάστηκε με τη χορωδία και τη θεατρική ομάδα του σχολείου δημιουργώντας ένα συγκινητικό κλίμα. Μετά την απονομή των τίτλων και των δώρων που προσέφεραν οι οικοδεσπότες ξεκίνησε ο χορός των μαθητών και ήταν πραγματικά καταπληκτικό το θέαμα παιδιών από πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες να διασκεδάζουν όλα μαζί.

Τα παιδιά του σχολείου μας έζησαν μια διαφορετική εμπειρία – μια εμπειρία που τους προσέφερε γνώσεις αλλά και νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση της ζωής. Τώρα, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της ελληνικής ομάδας ετοιμάζουν την επόμενη συνάντηση που αποτελεί για το σχολείο μας μια μεγάλη πρόκληση. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου κι έχουμε ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση