«

»

Φεβ 23

Προκρίθηκε το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου στις Αγώνες Επιχειρηματολογίας

IMG_20170221_0001

Την 5η θέση έλαβε η ομάδα των Ρητορικών Αγώνων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας που έλαβαν χώρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στος 1ο ΓΕΛ Παπάγου.

Η ομάδα των ρητόρων του σχολείου μας συμμετείχε στη διοργάνωση “Αντιλογίες – 3οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας” και με 3 συνεχόμενες νίκες έλαβε την 5η θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγώνων. Τα θέματα στα οποία αγωνίστηκαν ήταν 1) Η σάτιρα δεν έχει όρια, 2) Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Ευρώπης δεν λειτουργεί και 3) Τα αρχαιολογικά μνημεία δεν πρέπει να διατίθεναι για εμπορική εκμετάλλευση.

Η πρόκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού είναι η πρώτη χρονιά που το 3ο ΓΕΛ συμμετέχει σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Τα παιδιά του σχολείου μας, όμως, προπονήθηκαν σκληρά και εργάστηκαν ομαδικά, με ήθος, σοβαρότητα και κυρίως με πνεύμα συνεργασίας. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην ομάδα είναι το σύνθημα “Η Συμμετοχή Είναι Νίκη”.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’ Arc”, τα Εκπαιδευτήρια “Πολύτροπη Αρμονία” και η Γερμανική Σχολή Αθηνών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΕΡΤ, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους “Respect Words”. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 42 σχολεία, ενώ στη 2η φάση προκρίθηκαν 14. Οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Απριλίου στο ΓΕΛ “Πολύτροπη Αρμονία” στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Συγχαρητήρια στην ομάδα “Ρητορικών Αγώνων” του σχολείου μας που αποτελείται από τους εξής μαθητές/τριες: Χριστίνα Γιαννοπούλου, Νίκη Γυμνάου, Εριέττα Δαμακούδη, Αναστασία Δέδε, Εύα Ηλιάδη-Βαγενά, Νίκο Σελέκο, Δανάη Σπηλιοπούλου, Γεωργία Τσιλιμίγκρα και Ελεάννα Τσώκου.

20170222_100645

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων