«

»

Φεβ 03

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3oυ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ 2016-17 ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3oυ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ 2016-17

και  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ  2ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2015-16

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ου Μαθητικού  Διαγωνισμού  Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2016- 2017

Η Γ΄Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας δια του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων,  σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ»  προκηρύσσουν  τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2016- 2017.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές ΟΛΩΝ των τάξεων των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ,  ΓΕ.Λ  και ΕΠΑ.Λ. της Γ΄Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα ελεύθερο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές με ένα ποίημα ή ένα διήγημα.

Στόχοι Διαγωνισμού:

 1. Προώθηση των μαθητών προς την ενασχόληση με την τέχνη του γραπτού λόγου και τη δημιουργική γραφή.
 2. Καλλιέργεια της αγάπης για τη λογοτεχνία στους νέους ανθρώπους
 3. Καλλιέργεια δημιουργικής αλληλεπίδρασης των νέων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, μέσω της καλλιτεχνικής γλωσσικής έκφρασης
 4. Δημιουργική έκφραση των εφηβικών ανησυχιών μέσα από γλωσσικούς και καλλιτεχνικούς κώδικες επικοινωνίας.
 5. Αναζήτηση και υποστήριξη μαθητών της Δυτικής Αθήνας με ιδιαίτερη κλίση στην δημιουργική έκφραση  μέσω του γραπτού λόγου.
 6. Σύνδεση και αλληλεπίδραση του σχολείου με την τοπική κοινωνία

 

Όροι Διαγωνισμού:

 1. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους σαράντα (40) στίχους και τα διηγήματα τις έξι (06) δακτυλογραφημένες σελίδες Α4 και να έχουν τη γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12 και διάστιχο 1,5).
 2. Τα έργα που θα εμπεριέχουν λέξεις και φράσεις υβριστικού, ρατσιστικού, προσβλητικού περιεχομένου ή  κριθεί από την οργανωτική επιτροπή ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν  στο πλαίσιο ενός μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού, θα αποκλείονται.

Τα έργα θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/bN5omjzp815qE1lw1

(Θα πρέπει να «κατεβάσετε» το έγγραφο στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και να «ανοίξετε» την ηλεκτρονική φόρμα με ctrl + clik με το ποντίκι σας. Αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, μπορείτε να τον αντιγράψετε με copy + paste στην γραμμή διευθύνσεων του browser. Σε όλη τη διάρκεια της καταχώρησης των απαντήσεων στη φόρμα, θα πρέπει να έχετε ενεργή τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία της φόρμας πατάτε «Υποβολή» και η εργασία σας έχει αποσταλεί στην οργανωτική επιτροπή. Αν για οποιοδήποτε λόγο, αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνείτε με την Ι. Δεκατρή στο 6980009425, 2105754479 ή την Σ. Δημητρίου στο 6909283795, 2105814168) .

 1. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν με κείμενό τους, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να αποστείλουν μια δική τους εικαστική δημιουργία ή δική τους φωτογραφία, που μπορεί να συνοδεύσει τη δημοσίευση του κειμένου τους στο επόμενο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού που θα συμπεριλαμβάνει τα έργα του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος, εφόσον συνηγορήσει σε αυτό η συντακτική επιτροπή. Η δημιουργία αυτή μπορεί να αποστέλλεται στο e- mail: sofiadimitriou@gmail.com, σε ψηφιακή μορφή. (Πληροφορίες: Σ. Δημητρίου στο 6909283795, 2105814168)

Προθεσμία Υποβολής Έργων:

Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν  μόνο ηλεκτρονικά  έως την 5η Απρίλη 2017 και ώρα 13.00.

Οι διακριθέντες μαθητές θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για την τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα αναγνωσθούν τα ποιήματα και αποσπάσματα από τα διηγήματα που θα βραβευθούν.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας .

 1. Επίσης, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό περιοδικό με τα έργα που θα διακριθούν.
 2. Οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ( Erasmus+) που θα οργανωθεί από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ιωάννα Δεκατρή και την Πρόεδρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ κ. Σοφία Δημητρίου Ψαρρού.

Η  κριτική επιτροπή θα αποτελείται από φιλολόγους και ποιητές

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

 Ιωάννα Δεκατρή Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄ΔΔΕ Αθήνας ,   τηλ. 2105754479, 6980009425 και Σοφία Δημητρίου  πρόεδρο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 6909283795.

Επίσης σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του  3ου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος, πληροφορίες για τον οποίο,  θα βρίσκονται αναρτημένες και στο site του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ http://oiko-polis.com/ 

Εδώ http://www.oiko-polis.com/ μπορείτε να βρείτε  πληροφορίες για το Σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ .

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων