Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν έμπνευση

Ελένη ΠροδρομίτηΕλένη Προδρομίτη

Για τις ανάγκες του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου συμμετέχει, οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν την υποχρέωση να δημιουργήσουν ένα λογότυπο το οποίο να προβάλλει το θέμα του προγράμματος.

Ηρίννα ΚαραούλιαΗρίννα Καραούλια

Συγκεκριμένα, οι πέντε χώρες οι οποίες συνεργάζονται στα πλαίσια προγράμματος με θέμα «Χώρος και τέχνη στην πόλη» αποφάσισαν να προκηρύξουν διαγωνισμό για το πιο αντιπροσωπευτικό λογότυπο, το οποίο θα φέρουν όλα τα έγγραφα του προγράμματος τα δύο χρόνια της υλοποίησής του. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, κάθε χώρα έπρεπε να υποβάλει δύο λογότυπα.

Μαρία ΜποζατζίδηΜαρία Μποζατζίδη

Η συμμετοχή εκ μέρους των μαθητών/τριών μας ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης και παρουσίασαν στο σχολείο αρκετά και πρωτότυπα λογότυπα. Η επιλογή ήταν δύσκολη και γι’αυτό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συνεργάζονται στο πρόγραμμα συγκεντρώθηκαν και ψήφισαν για να επιλέξουν. Τα δύο λογότυπα που διακρίθηκαν ήταν (α) της μαθήτριας Ελένης Προδρομίτη και (β) των μαθητριών Μαρίας Μυλωνά και Εύας Παπακωστοπούλου, οι οποίες είναι μαθήτριες της Β΄τάξης.

Μαρία Μυλωνά & Εύα ΠαπακωστοπούλουΜαρία Μυλωνά & Εύα Παπακωστοπούλου

Με αυτά τα δύο λογότυπα, η ελληνική ομάδα έλαβε μέρος στο διαγωνισμό λογότυπου, που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση του προγράμματος, στο γαλλικό λύκειο Jean Monnet. Στο διαγωνισμό αυτό παρουσιάστηκαν συνολικά 10 λογότυπα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Φινλαδία και φυσικά την Ελλάδα ψήφισαν για να επιλέξουν. Οι δημιουργίες των μαθητριών μας έλαβαν την 1η και 2η θέση σε έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 5 χώρες. Το λογότυπο της μαθήτριάς μας Ελένης Προδρομίτη είναι πλέον το επίσημο λογότυπο του προγράμματος Erasmus+ «Χώρος και τέχνη στην πόλη». Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είμαστε περήφανοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου!

Νίκος ΣκανδάληςΝίκος Σκανδάλης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση