«

»

Οκτ 31

Το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου στην Ευρώπη

Κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018, το 3ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου θα πραγματοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο: «Art and Space in the City« (Τέχνη και χώρος στην πόλη) με σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας.

Το πρόγραμμα Erasmus+ υποστηρίζεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα προσφέρει το καινοτόμο εκπαιδευτικό περιβάλλον στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας προκειμένου να καλλιεργήσουν πολιτιστικές και κοινωνικές δεξιότητες. Επιπλέον, βγάζοντας το μαθητή από τον μικρόκοσμο της σχολικής μονάδας θα του δώσει τη δυνατότητα να έρθει σε επικοινωνία με μαθητές και μαθήτριες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας ευκαιρίες για συνεργασία και μάθηση.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ θα επισκεφτούν σχολεία στις τέσσερις αυτές χώρες, όπου θα αναπτύξουν δραστηριότητες και θα παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με το θέμα (π.χ. δημιουργία video, σύνθεση λογότυπου, αντιπαράθεση ιδεών, επισκέψεις σε χώρους τέχνης , οργάνωση έκθεσης, συνεντεύξεις κ.ά.).

201610 italy

Ήδη, στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε το μήνα Οκτώβριο η πρώτη διεθνική συνάντηση στην πόλη Vibo Valentia της Ιταλίας. Η συνάντηση αυτή είχε στόχο τον σχεδιασμό του όλου προγράμματος για τα δύο επόμενα χρόνια και τον ακριβή καθορισμό των υπόλοιπων συναντήσεων. Το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του, Παντελή Παπαδάκη, καθώς και τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Ζώτα και Σταυρούλα Βλαντή.

Τον Απρίλιο του 2018, το σχολείο, σε συνεργασία με οικογένειες μαθητών του, θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές των παραπάνω χωρών. Στο χώρο του σχολείου, αλλά και έξω από αυτό, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με στόχο την αλληλογνωριμία και την ανάπτυξη συνεργασίας προκειμένου να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοι τη χώρα μας και να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό του χτες και του σήμερα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα γίνουν οι πρεσβευτές της χώρας μας ανοίγοντας μια πόρτα στην Ευρώπη και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές φιλίες και συνεργασίες.

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων