Οχι στα χημικά του πολέμου

Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή χημικών της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης διοργανώνουν σύλλογοι, σωματεία, πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες κατοίκων στις 9 Μάρτη στο λιμάνι της Σούδας. Η τοπική κοινωνία, έχει εκφράσει από την αρχή την έντονη αντίδρασή της στην επιχείρηση αυτή, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες θα επιφέρει, τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον υδάτινη περιοχή της Μεσογείου και στην κοινωνία.

Το ψήφισμα της Γ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων για τα χημικά του πολέμου.

Καταγγέλλουμε, την  καταστροφή των χημικών της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και μεταξύ Λιβύης και Μάλτας. Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου γίνεται έπειτα από άρνηση της Αλβανίας να γίνουν δεκτά τα συγκεκριμένα χημικά στο έδαφός της.

Σύμφωνα με επιστήμονες  η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, που προτείνεται να ακολουθηθεί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.

Είναι σαφές ότι η εγκληματική αυτή πράξη ενάντια στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Μεσογείου, γίνεται εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης και την υπόδειξη της ΕΕ. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος της προεδρίας της Ε.Ε. της πλήρους ταύτισης με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, της πολιτικής των μνημονίων των ιδιωτικοποιήσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταλήστευσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, των ρατσιστικών εγκλημάτων στη Λαμπετούζα και στο Αιγαίο.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει  όλα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει τώρα αυτό το έγκλημα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η κλιμάκωση των αγώνων μας, για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης, για την έξοδο από τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Συμμετέχουμε στην Παγκρήτια πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στις 9 Μάρτη στο λιμάνι της Σούδας.

Γ. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων 26/2/2014

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση