Ισπανοί μαθητές στο σχολείο μας

Flag-Pins-Greece-Spain

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ σχολείων της Ευρώπης το σχολείο μας σε σύμπραξη με το 2ο Λύκειο Αγ. Βαρβάρας υποδέχεται 14 Ισπανούς μαθητές του σχολείου I.E.S. Butarque της Μαδρίτης.

Στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι η καλλιέργεια της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των λαών, η κοινωνικοποίηση των μαθητών, η συνειδητοποίηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, η πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, η επαφή με ξένους πολιτισμούς και με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, καθώς και η εξάσκηση ξένων γλωσσών.

Οι Ισπανοί μαθητές θα ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου μας και θα πάρουν μια γεύση από την σχολική ζωή στο Ελληνικό Λύκειο. Θα παραμείνουν στην Ελλάδα για μια εβδομάδα όπου θα φιλοξενούνται από μαθητές του σχολείου μας.

Τους ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική παραμονή στην χώρα μας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ανταλλαγή επισκέψεων όπου η ομάδα των 14 μαθητών του σχολείου μας με την συνοδεία της συναδέλφου Κας Ζώτα Αναστασίας θα επισκεφτεί την Ισπανία και θα φιλοξενηθεί από τους Ισπανούς μαθητές. Κατά την παραμονή τους εκεί θα επισκεφτούν τα μουσεία Prado και Reina Sofia, την πόλη του Toledo και το μουσείο El Grego και θα ξεναγηθούν στην Μαδρίτη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση