Ταινία: Παχύς, άρρωστος, και σχεδόν πεθαμένος

Το ντοκιμαντέρ «Παχύς, άρρωστος, και σχεδόν πεθαμένος – Fat, sick, and nearly dead» είναι μια εμπνευσμένη ταινία που εξιστορεί την προσωπική αποστολή του Αυστραλού Joe Cross να ανακτήσει την υγεία του.

45 κιλά υπέρβαρος, φορτωμένος με στεροειδή φάρμακα και υποφέροντας από μια εξουθενωτική αυτοάνοση ασθένεια (Κνίδωση), ο Joe είναι στο τέλος της ελπίδας. Στον καθρέφτη βλέπει έναν άνθρωπο 140 κιλών με μια τεράστια, κρεμασμένη κοιλιά και ένα μονοπάτι μπροστά του, που δεν θα τελειώσει καλά – με το ένα πόδι ήδη στον τάφο, το άλλο δεν είναι και πολύ πίσω.

Με τους γιατρούς και τα συμβατικά φάρμακα να μην μπορούν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα, ο Joe στρέφεται προς την μόνη επιλογή που του έχει απομείνει, την ικανότητα του σώματος να αυτο-θεραπεύεται. Εγκαταλείπει το πρόχειρο φαγητό και ξεκινά ένα ταξίδι στις ΗΠΑ παίρνοντας μαζί του έναν αποχυμωτή και μια γεννήτρια, υποσχόμενος να πίνει για τις επόμενες 60 ημέρες μόνο φρέσκο ​​χυμό φρούτων και λαχανικών.

Για τα επόμενα 5.000 χιλιόμετρα ο Joe έχει ένα στόχο στο μυαλό: να σταματήσει τα χάπια του και να επιτύχει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Στην διάρκεια του οδοιπορικού και ενώ έχει μιλήσει με πάνω από 500 Αμερικανούς για την τροφή, την υγεία και τη μακροζωία, ο Joe φτάνει σε μια στάση φορτηγών στην Αριζόνα, όπου συναντά έναν οδηγό που πάσχει από την ίδια σπάνια πάθηση. Ο Phil Staples είναι νοσηρά παχύσαρκος και ζυγίζει 193 κιλά – μόλις ένα μπέργκερ μακριά από την καρδιακή προσβολή. Καθώς ο  Joe ανακάμπτει στην υγεία του, ο Phil ξεκινά το δικό του επικό ταξίδι του για να γίνει καλά.

Αυτό που προκύπτει δεν είναι παρά μια εκπληκτική, εμπνευσμένη ιστορία ίασης και ανθρώπινης σχέσης. Εν μέρει οδικό ταξίδι, εν μέρει μανιφέστο αυτοβοήθειας, η ταινία «Παχύς, άρρωστος, και σχεδόν πεθαμένος» αψηφά την παραδοσιακή μορφή ντοκιμαντέρ για να παρουσιάσει μια αντισυμβατική και εμψυχωτική ιστορία δύο ανδρών από διαφορετικούς κόσμους που ο καθένας συνειδητοποιεί ότι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να τους σώσει είναι οι ίδιοι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

REBOOT του Joe Cross

Jointhereboot.com

…..

Η ταινία μπορεί να κατεβεί από το Vimeo.

Ελληνικοί υπότιτλοι για την ταινία



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση