Τα 5 μυστικά του Μπετόβεν

Beethoven’s 5 Secrets – OneRepublic (Cello/Orchestral Cover) – ThePianoGuys

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι:

H American Heritage Lyceum Philharmonic (Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων) και ο διευθυντής της, Kayson Brown, μας πλησίασαν με αυτή την ιδέα. Μας άρεσε. Συνδύαζε δύο από τα πράγματα που προσπαθούμε να επιτύχουμε: να προσκαλέσουμε ανθρώπους στην κλασική μουσική και να εμπνεύσουμε νέους μουσικούς. Ο Steven Sharp Nelson είχε συμμετάσχει ως σολίστ με την ορχήστρα το προηγούμενο έτος και αγάπησε το πνεύμα και το ταλέντο που έδειξε η ορχήστρα σε τέτοια νεαρή ηλικία (13-18!). Μαζί αναπτύξαμε την ιδέα του κομματιού «5 μυστικά του Μπετόβεν», συνδυάζοντας την μελωδία «Secrets» της OneRepublic με μελωδίες και στιγμές από τις τέσσερις κινήσεις της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν.

Χρησιμοποιήσαμε 5 διαφορετικές μελωδίες από τις 4 κινήσεις της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν (μη συμπεριλαμβανομένης της «γέφυρας» που η ορχήστρα παίζει στη μέση). Προσπαθήστε να μαντέψετε που είναι και από πού προέρχονται!

Ποια είναι τα μυστικά του Μπετόβεν; Είχε πολλά. Το σημαντικότερο μυστικό του που απεγνωσμένα προσπαθούσε να κρύψει από το κοινό και αυτό που τον ανάγκασε να θεωρείται εξαιρετικά εκκεντρικός, ευερέθιστος, και ερημίτης- ήταν η «αδυναμία του». Ήταν κουφός κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Φανταστείτε ότι … ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες που έζησαν ποτέ δεν μπορούσε να ακούσει. Και όμως, έγραψε τα μεγαλύτερα έργα της ζωής του αφού είχε χάσει την ακοή του. Πίστευε ότι η ίδια η τέχνη είχε «μυστικά» στα οποία έπρεπε να «εισδύσει» προκειμένου να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο τέχνης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μπετόβεν ανακάλυψε πολλά από τα «μυστικά» της τέχνης – οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον απολαμβάνουν κάθε μέρα. Ήταν ένας αληθινός, ευλογημένος από το Θεό, δάσκαλος της μουσικής. Αυτό το κομμάτι και το βίντεο είναι αφιερωμένο σε αυτόν.




Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση