ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

Μια εισαγωγική παρουσίαση των δυνατοτήτων της Ηλεκτρονικής Τάξης (E-Class) για τους συναδέλφους του σχολείου μας που το ζήτησαν.

Με τον όρο Ηλεκτρονική Τάξη εννοείται γενικά η επέκταση της εκπαίδευσης στον παγκόσμιο ιστό ή το διαδίκτυο. Ο εκπαιδευτικός με την διαδικτυακή παρουσία του προσθέτει μια δεύτερη υπόσταση στην διδασκαλία του πέρα από την παραδοσιακή μορφή της, αυτήν της ηλεκτρονικής μάθησης (E-learning).

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι ουσιαστικά μάθηση από απόσταση (distance learning) και διακρίνεται σε σύγχρονη και ασύγχρονη μάθηση.

Η σύγχρονη μάθηση ή τηλε-εκπαίδευση απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των εκπαιδευόμενων και των εισηγητών. Η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνεται σε «πραγματικό χρόνο», με ήχο και εικόνα.

Η ασύγχρονη μάθηση, αντιθέτως, δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων και των εισηγητών. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό.

Η τρέχουσα παρουσίαση εστιάζει σε μια βασική μορφή ασύγχρονης μάθησης και μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη σε όσους εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια επιθυμούν μια πρώτη γνωριμία και εξοικείωση με αυτές τις δυνατότητες.

Μπορείτε λοιπόν να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα την παρουσίαση, προσαρμόζοντας την στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του σχολείου σας.




Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση