«

»

Σεπ 26

Πόσο NK603 φάγατε σήμερα;

Όπου NK603 είναι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto, το οποίο έχει προκαλέσει διεθνή σάλο μετά τη δημοσιοποίηση, πριν, από λίγες ημέρες των ευρημάτων Γάλλων επιστημόνων που απέδειξαν ότι ποντίκια- πειραματόζωα ανέπτυξαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καρκινικούς όγκους και βλάβες σε ζωτικά όργανα σε δοκιμές που έγιναν με υποτίθεται  «ασφαλή»  όρια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού και του εντομοκτόνου Roundup.

Η είδηση αυτή μπορεί να είναι πλέον γνωστή σε όλους, αυτό, όμως, που έχει περάσει στα ψιλά είναι ότι το NK603 είναι ένα καλαμπόκι που κυκλοφορεί  στην Ευρώπη με τη βούλα της Κομισιόν από το 2004!

Πρόκειται για ένα μεταλλαγμένο προϊόν που από το 2003 έχει πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA),  η οποία βασιζόμενη σε έρευνες της ίδιας της παραγωγού εταιρείας, της Monsanto, είχε γνωμοδοτήσει ότι ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος NK 603 είναι ασφαλής και ότι η διάθεσή του στην αγορά ως τροφίμου ή ζωοτροφής ή προς επεξεργασία δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων ή των ζώων ή στο περιβάλλον!

Όπως επίσης δεν είναι ευρέως γνωστό το βρώμικο παρασκήνιο που παίχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την κυκλοφορία της μεταλλαγμένης ποικιλίας.

Ένα παρασκήνιο, με πρωταγωνιστές λομπίστες, επιστήμονες με εύκαμπτη μέση και βέβαια το βαρύ πυροβολικό τους αμερικανούς πρέσβεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μηδέ εξαιρουμένης της  Ελλάδας!

ΠΗΓΗ: http://topontiki.gr/article/40610
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων