«

»

Σεπ 25

Τι είναι η Ανθρωπιστική Παιδεία

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ …

… Μια γενιά με το πάθος και τις δεξιότητες να επιλύσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας, με επιτυχία και χαρά.

… Αν ο καθένας από εμάς ήμασταν προετοιμασμένοι για το μοναδικό ρόλο μας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.

… Αν το να κάνουμε συμπονετικές επιλογές ήταν μέρος κάθε πτυχής της ζωής μας.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τον κόσμο που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε.

Η ανθρωπιστική παιδεία είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός τέτοιου κόσμου.

Η ανθρωπιστική παιδεία όχι μόνο ενσταλάζει την επιθυμία και την ικανότητα να ζούμε με συμπόνια, τιμιότητα και σοφία, αλλά και παρέχει τις γνώσεις και τα εργαλεία για να θέσει τις αξίες μας σε δράση με ουσιαστικούς, ευρείς τρόπους.

Η ανθρωπιστική παιδεία μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε λύσεις που λειτουργούν για όλους με το να προσεγγίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προστασία των ζώων ως αναπόσπαστες και αλληλένδετες διαστάσεις μιας υγιούς, δίκαιης κοινωνίας.

Η ανθρωπιστική παιδεία περιλαμβάνει 4 στοιχεία:

1 –  την παροχή πληροφοριών που είναι ακριβείς (έτσι ώστε να έχουμε τη γνώση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις)
2 –  την προώθηση της περιέργειας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης (έτσι ώστε να έχουμε τα εργαλεία για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις)
3 –  την ενστάλαξη της ευλάβειας, του σεβασμού, και της ευθύνης (για να έχουμε το κίνητρο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις)
4 –  την προσφορά θετικών επιλογών και των εργαλείων για την επίλυση προβλημάτων (για να είμαστε σε θέση να επιλύσουμε τις προκλήσεις).

Η ανθρωπιστική παιδεία μπορεί κάλλιστα να είναι η πιο επαναστατική και αποτελεσματική προσπάθεια που εμείς, ως κοινωνία μπορούμε να αναλάβουμε για να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο.

Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε τη διαβίωση με ηθικό, βιώσιμο, και ειρηνικό τρόπο σε αυτόν τον πλανήτη τον κύριο σκοπό της παιδείας.

Πηγή: http://humaneeducation.org/home
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων