«

»

Σεπ 19

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου της Ακρόπολης για τη σχολική χρονιά 2012-13

Σας ενημερώνουμε ότι για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο της Ακρόπολης ή για την οργάνωση ανεξάρτητης σχολικής επίσκεψης είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 210 900 0903, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00. Οι τηλεφωνικές κρατήσεις στο Μουσείο ξεκινούν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012. για το πρώτο εξάμηνο (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2012)  και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 για το δεύτερο εξάμηνο (Ιανουάριος-Ιούνιος 2013).

Η κάθε σχολική ομάδα των 25 μαθητών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο τουλάχιστον εκπαιδευτικούς. Η συμμετοχή στα προγράμματα γίνεται δωρεάν. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για τη σχολική χρονιά 2012-2013 ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου 2012. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους του Μουσείου.

Συνεχίζεται για τη φετινή σχολική χρονιά τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνα», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού, καθώς και της Α΄ Γυμνασίου.  Επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται και από τους  Αρχαιολόγους – Φροντιστές  του Μουσείου για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από Δ’  Δημοτικού.

Το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με χρέωση 1€ ανά μαθητή, να παρακολουθήσουν τρισδιάστατες προβολές με θέμα «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα».

Οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία και τις σχολικές βαθμίδες έχουν επίσης τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Μουσείο, πριν από την σχολική τους επίσκεψη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται από την ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr, στη θεματική ενότητα «Σχολεία & Εκπαιδευτικοί» καθώς και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. www.e-yliko.gr , ακολουθώντας την διαδρομή Ενημερωτικό Υλικό → Εκπαιδευτικές επισκέψεις  → Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα.


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων