«

»

Ιούν 10

Διαδικτυακά μαθήματα e-class

Κάποια μαθήματα φέτος θα έχουν και διαδικτυακή παρουσία μέσα από το πρόγραμμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «η – τ@ξη» («e – class»). Όσοι καθηγητές ανεβάσουν μαθήματα στην ηλεκτρονική τους τάξη, δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές τους να τα βλέπουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να επισκεφτείτε την η-τάξη του 3ου Λυκείου

Συγκεκριμένα, μπορούν να δουν:

  • Μια πρώτη παρουσίαση του μαθήματος (περιγραφή, στόχοι, περιεχόμενο μαθήματος, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φωτογραφίες του τμήματος στην αίθουσα μουσικής και σχετικά με την αξιολόγηση).
  • Το βιβλίο ύλης του τμήματος (αναφέρεται επιγραμματικά το κεφάλαιο που έχει διδαχθεί σε κάθε διδασκαλία).
  • Το υλικό του μαθήματος (θα υπάρχει το υλικό που χρησιμοποιείται στην τάξη σε ηλεκτρονική μορφή, όπως π.χ. έγγραφα, παρουσιάσεις, κ.α., το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον καθηγητή ή τους μαθητές).
  • Ασκήσεις αυτοαξιολόγησης για κάθε μάθημα, ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία για περισσότερο πειραματισμό, εξάσκηση κι εμπαίδωση του μαθήματος εκτός σχολείου.
  • Συνδέσεις, (χρήσιμες ηλ. δ/νσεις για εναλλακτικές εκπαιδευτικές πηγές από το διαδίκτυο και γενικότερη άντληση πληροφοριών).
  • Ανακοινώσεις (που ενδιαφέρουν άμεσα τους μαθητές για την πορεία του μαθήματος ή γενικότερα της σχολικής ζωής).

Μ’ αυτή τη δραστηριότητα προσφέρεται ένα καινοτόμο και σημαντικό μέσο ως ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του μαθητή, του καθηγητή, αλλά και οποιουδήποτε άλλου που ενδιαφέρεται, ώστε να έχει πληρέστερη και διαρκή παρουσία στην άμεση εκπαιδευτική διαδικασία.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων