Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης, κ. Θ.Παπαδόπουλου με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης 3ου Γυμνασίου Θέρμης [21.02.2022].

Τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα στον δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο με μαθητές και καθηγήτριες της Λέσχης Ανάγνωσης «LogoMatheMania» του 3ου Γυμνασίου Θέρμης στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το θέμα της συνάντησης και της συζήτησης ήταν το βιβλίο «Εκεί που άρχισαν όλα» και το αίτημα της Λέσχης για την έκδοσή του.

πορεία Βιβλίου 1

To «Εκεί που άρχισαν όλα» είναι ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που σχεδίασαν, έγραψαν και εικονογράφησαν ομαδοσυνεργατικά, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, τριάντα(30) μαθητές της ‘Λέσχης Ανάγνωσης’ του 3ου Γυμνασίου Θέρμης εμπνευσμένοι από πέντε λογοτεχνικά βιβλία που διάβασαν. Το μυθιστόρημα αυτό πήρε μορφή βιβλίου και τυπώθηκε σε 100 αντίτυπα το 2020. Επειδή, όμως ένας κύριος στόχος της Λέσχης είναι να διαβαστεί το βιβλίο αυτό από ένα μεγαλύτερο κοινό και η Λέσχη να επικοινωνήσει το έργο της κι έξω από το πλαίσιο του σχολείου, ξεκίνησε μία προσπάθεια για 2η έκδοση και περισσότερα αντίτυπα του βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτό η Λέσχη Ανάγνωσης ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα με τους κ. Αποστόλου Στ. [Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας] και τον κ. Βαγιωνά Χρ. [Προϊστάμενο Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης Θέρμης], οι οποίοι αφουγκράστηκαν την ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών και αγκάλιασαν αμέσως την προσπάθεια της Λέσχης.

 

Πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση των υπεύθυνων καθηγητριών της Λέσχης Ανάγνωσης και της διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Θέρμης κας Σιμουλίδου με φορείς του Δήμου (στο χώρο του σχολείου, στις 7.2.2022), όπου παρουσιάστηκε το έργο της Λέσχης, το βιβλίο «Εκεί που άρχισαν όλα» και τα σχέδια της Λέσχης για το βιβλίο. Μετά από αυτήν την πρώτη επαφή, ο Δήμαρχος κ. Θ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους μαθητές-συγγραφείς και, βεβαίως η Λέσχη ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή του.

 

 

Ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και τόνισε τον θαυμασμό του για τον τρόπο δημιουργίας του βιβλίου αλλά και την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας που επέδειξαν τα παιδιά. Επιπλέον εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνέχεια και τα οράματα των παιδιών και βεβαίως ανέλαβε να υποστηρίξει ηθικά και οικονομικά την επανέκδοση του βιβλίου, αλλά και τα νέα σχέδια της Λέσχης σχετικά με αυτό.

 

Εκτός από τον δήμαρχο, στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου Θέρμης. Ο κ. Αποστόλου Στ. [Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας] επαίνεσε τη δράση της Λέσχης και τη σημασία της για τους νέους, ιδίως στη βίαιη και δύσκολη εποχή που ζούμε. Ο κ. Αγγέλου Γ. [πρόεδρος ΔΕΠΠΑΘ] μίλησε για το πόσο θετική επίδραση θα έχουν και πόσο καλές αναμνήσεις θα αποτελούν για τους μαθητές τα βιώματά τους στη Λέσχη. Η κα Κληματσούδα Χρ. [Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής] παρουσίασε το “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (Global Network of Learning Cities) και πρότεινε να ενταχθεί η Λέσχη Ανάγνωσης σ’αυτό. Τους μαθητές γνώρισαν και άκουσαν και η κα Λ. Κούτρη  [Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής] και ο κ. Αχ. Μεταλλούλης [Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής]. Τέλος, ο κ. Χρ.Βαγιωνάς [Προϊστάμενος Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης Θέρμης] αναγνώρισε πόσο σημαντική είναι η δράση της Λέσχης και η όρεξη των παιδιών κόντρα στα αρνητικά δεδομένα που θέλουν τους εφήβους να απομακρύνονται από το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία. Πρότεινε στη Λέσχη φιλοξενία στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Θέρμης για τις συναντήσεις και τις δράσεις της κι επιπλέον προσφέρθηκε να συμβάλει ώστε η Λέσχη να γίνει μέλος και να συνδεθεί με το ‘Δίκτυο Βιβλιοθηκών με Λέσχες Ανάγνωσης’. Τέλος, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την επιμέλεια της έκδοσης και όλη τη διαδικασία ώστε το βιβλίο να φτάσει στα ράφια όλων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας.

 

Όπως εκμυστηρεύτηκαν τα ίδια τα παιδιά στις καθηγήτριές τους, ένιωσαν μεγάλη τιμή να αναγνωρίζεται το έργου τους από τον πρώτο άντρα του δήμου. Η επιθυμία του να τους συναντήσει από κοντά, να τους ακούσει και να συνομιλήσει μαζί τους τους συγκίνησε και τους έδωσε επιπλέον κίνητρα κι έμπνευση να συνεχίσουν δυναμικά και ομαδοσυνεργατικά το ταξίδι τους στον κόσμο του βιβλίου και της δημιουργίας!

 

Αν το 2018 σηματοδότησε την εποχή που η Λέσχη Ανάγνωσης «LogoMatheMania» έγινε και Συγγραφικό Εργαστήρι κι «εκεί άρχισαν όλα»…, τότε στις 21.02.2022, στη δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης ‘άρχισε’ πάλι κάτι καινούργιο για τη «LogoMatheMania», χάρη στο ενδιαφέρον και την υποστήριξη των ανθρώπων του δήμου Θέρμης.

Δείτε το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του δήμου Θέρμης.

2022.02.21 ΣυνάντησηΔημάρχου με LogoMatheMania 1

2022.02.21 ΣυνάντησηΔημάρχου με LogoMatheMania 3

IMG 20220221 200124

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων