Δράσεις από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού για τον σχολικό εκφοβισμό

      Την Τετάρτη 5/4/2017 όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης, συμμετείχαν στη δράση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Βάλε κι εσύ ένα χεράκι» που οργανώνει το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας κα1ι Παιδιού ΚΜΟΠ.

      Κατά τη διάρκεια της δράσης, με την βοήθεια συνεργατών του ΚΜΟΠ, τα παιδιά με βιωματικό τρόπο είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν την έννοια του εκφοβισμού, τις συνέπειές του και να μάθουν τρόπους διαχείρισης ανάλογων περιστατικών. Στο τέλος της δράσης δημιούργησαν πολύχρωμους καμβάδες με τα αποτυπώματά της παλάμης τους που αποτελεί και τη δέσμευσή τους, για την καθημερινή προσπάθειά τους κατά του σχολικού εκφοβισμού.
      Παράλληλα είκοσι εννιά (29) μαθητές και μαθήτριες της Α Τάξης, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» που επίσης διοργανώνει το ΚΜΟΠ.
      Κατά τη διάρκεια της Τηλεκπαίδευσης με την βοήθεια της εκπαιδεύτριας, τα παιδιά με βιωματικό τρόπο είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν την έννοια της διεκδικητικότητας και να μάθουν τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών εκφοβισμού. Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν για το υλικό που είναι αναρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, και την βοήθεια που μπορεί να τους παρασχεθεί μέσω αυτής.
     Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΚΜΟΠ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου  https://kmop.gr/

3
2

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/3gympoli/2017/05/04/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση