Περιβαλλοντική δράση (Επεισόδιο 1) Βουναλάκι

  1. Στο Βουναλάκι , στο Εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου

 

Μια ακόμη περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα από μαθητές του σχολείου μας στο βουναλάκι όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι Πέτρου και Παύλου μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή κυρίου Νταμπαλή και συνοδεία των καθηγητριών τους Χατζηιορδάνου, Παπαδοπούλου και Γερασίμου.

Με περίσσιο ενθουσιασμό μαθητές και μαθήτριες του Α1 κ Α2 και τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας καθάρισαν όλο το πάρκο αναψυχής σύμφωνα με τις οδηγίες των συνοδών καθηγητριών. Και ο οίστρος ήταν τέτοιος που μέσα σε λίγο χρόνο συγκέντρωσαν πολλά απορρίμματα.

      

Στη συνέχεια απόλαυσαν την καλοκαιρινή ημέρα στους καθαρούς χώρους του πάρκου με πολύ παιχνίδι.

    

Φυσικά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του πάρκου που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μιλήσαμε και για την γενοκτονία των Ποντίων πατήστε εδώ

     

 

Πολλαπλή η ωφέλεια της δράσης για τα παιδιά μας , τους πολίτες του αύριο που δυστυχώς όλη αυτή η χρονιά τους καθήλωσε μπροστά σε μια οθόνη για ώρες πολλές…

Όμως η σημερινή μέρα διοχετεύτηκε δημιουργικά σε μια τέτοια δράση και δεν καταπιέστηκε για άλλη μια φορά από την συνθήκη της φυσικής ή εικονικής τάξης .

Είναι δύσκολο να αναλογιστεί κανείς πόσα στέρησε αυτή η χρονιά της πανδημίας στην κοινωνία του σχολείου, είναι παρήγορο όμως κι ελπιδοφόρο που την κλείνουμε με τέτοιες εικόνες! 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων