Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του δια-γνωστικού ελέγχου νόσησης

Νέα ΚΥΑ για τα self-test

Κοινή απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.30518/18-05-2021 (ΦΕΚ 2020/Β/18-05-2021) των Υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης, Εργασίας, Παιδείας  πατήστε εδώ

  • Σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού COVID-19, η ασφαλής επιστροφή στη σχολική μονάδα του μαθητή πραγματοποιείται μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Για την ασφαλή επιστροφή, υπολογίζονται τουλάχιστον τρία (3) εικοσιτετράωρα (24ωρα) από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το δεκαήμερο.
  • Από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

 

  • Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

 

  • Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας  από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

 

  • Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ.

 

  • Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

 

  • Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι  ενήλικοι/ες μαθητές/τριες  πρέπει να ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, που έχουν υποβληθεί οι μαθητές/τριες, είναι θετικό.
  •  Οι Διευθυντές/τριες με την σειρά τους προτρέπουν τους γονείς/κηδεμόνες  να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως εκείνη περιγράφεται στην προαναφερθείσα εγκύκλιο, την πραγματοποίηση δηλαδή επαναληπτικού ελέγχου από δημόσια δομή προς επιβεβαίωση.
  •  Σε περίπτωση που ο/η Διευθυντής/τρια δεν ενημερωθεί σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου ή του επαναληπτικού ελέγχου που έχει υποβληθεί ο/η μαθητής/μαθήτρια και διαπιστώσει την απουσία του/της από την σχολική μονάδα, υποχρεούται αρχικά να επικοινωνεί με τους γονείς/κηδεμόνες τους ή τους/τις ενήλικους/ες μαθητές/τριες για να λάβει γνώση του λόγου της απουσίας των μαθητών/τριών και ύστερα να τους καταχωρεί απουσίες.
  • Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της.

18-05-2021 Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχουνόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19



Λήψη αρχείου

 

ΒΙΝΤΕΟ με οδηγίες χρήσης του τεστ πατήστε εδώ

Βίντεο με οδηγίες   Το πιο σημαντικό τεστ  γίνεται εκτός σχολείου.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ



Λήψη αρχείου

Σχολική κάρτα



Λήψη αρχείου

Πατήστε εδώ για σχολική κάρτα σε word SXOLIKH KARTA

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του δια-γνωστικού ελέγχου νόσησης (υπ’ αρ. 27707/05-05-2021)



Λήψη αρχείου

Εγκύκλιος 50209/ΓΔ4/05-05-2021 του Υπουργείου Παιδείας Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων , από τη Δευτέρα 10-05-2021,

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου  νόσησης  τις απουσίες των μαθητών  (Έγγραφο 43275/ΓΔ4/14-04-2021 του Υπουργείου Παιδείας)

 

05-05-21 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια: από τις 10 Μαΐου, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας ξανά στα σχολεία με δωρεάν σελφ-τεστ. Από σήμερα, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων