ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Ολοκληρώθηκε η A’ Φάση

Ολοκληρώθηκε η A’ Φάση (Προεπιλογή), κατά την οποία  υποβλήθηκε ο Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους

Μεγάλο  ενδιαφέρον  με 8 κατασκευαστικές εταιρίες προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση της Σύμπραξης Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με αντικείμενο το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την λειτουργία 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια θα έχουμε τη Β’ Φάση  (τέλος 2021) που περιλαμβάνει την Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση, με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το ΣΔΙΤ θα υπογραφεί πριν εκπνεύσει η χρονιά,

ενώ, αρχές Ιανουαρίου 2022, θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2024

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη.  Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων. Αν λάβουμε υπόψη μας την εμπειρία της Αθήνας, πρόκειται για υποδομές-κόσμημα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ιδιωτικά σχολεία.

2  νέα σχολεία στον Δήμο μας

  • 3 Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και
  • 6 Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Μάλιστα, τα καινούργια σχολεία θα έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση (φύλαξη και ασφάλιση) 17 νέων σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με Αναθέτουσα Αρχή τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 129 εκατομμύρια ευρώ.

3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
▪️ 12/θέσιο συνολικού εμβαδού 1.521 τ.μ.
▪️ 12 αίθουσες 45 τ.μ. η κάθε μία
▪️ 4 Εργαστήρια (Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Τεχνολογίας)
▪️ Εξωτερικό Γυμναστήριο, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Σκηνή, Αποθήκη, Βιβλιοθήκη, WC, Βοηθητικοί χώροι υπογείου.

Πατήστε παρακάτω 

15-01-21 Τρία νέα έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 477 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων