Μιλάμε για την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού από το Υπουργείο Παιδείας για θέματα Αγωγής Υγείας επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι κ.κ. Κάβουρα Δήμητρα και Κουτσιβού Φωτεινή ειδικότητας ΤΕ Μαιών και μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης για την σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Η ενημέρωση αφορούσε τις αλλαγές που συντελούνται  στην εφηβεία,  την φροντίδα του σώματός τους και άλλα θέματα που απασχολούν τους μαθητές και προάγουν την ομαλή ψυχοσεξουαλική τους  ανάπτυξη.

Viber 2023 03 14 10 21 57 943 Viber 2023 03 14 10 22 07 434

Πιστεύουμε πως  η γνώση και η σωστή, επιστημονική ενημέρωση σε θέματα σεξουαλικής υγείας ξεκινά και από το σχολείο.

Για τον λόγο αυτό  είναι σημαντικό να οργανώνονται παρόμοιες δράσεις  ώστε η νέα γενιά να μεγαλώσει με περισσότερη γνώση και λιγότερες προκαταλήψεις.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Διαβατών που παρείχε τις ομιλήτριες που με την αμεσότητά τους  επικοινώνησαν ουσιαστικά με τα παιδιά για θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα. 

Ευχαριστούμε θερμά και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Διαβατών, κ. Ιωάννη Μαντζαρόπουλο για την πραγματοπόιηση όλων των δράσεων που είναι στα πλαίσια παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας που συντονίζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

1 2 3 4

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων