Το Μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας Ανακύκλωση

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

“Το Μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας”

 Η ανακύκλωση στις μέρες μας κρίνεται όλο και πιο απαραίτητη. Είναι μια διαδικασία η οποία θα διαφυλάξει και θα προστατεύσει το περιβάλλον του πλανήτη απο την κακή διαχείριση που κάνει ο άνθρωπος. Ο υπερβολικά μεγάλος όγκος που παράγουν οι άνθρωποι έχει ως αποτέλεσμα οχι μόνο την μόλυνση των εδαφών αλλά και του νερού και της ατμόσφαιρας. Σήμερα η ανακύκλωση φαίνεται οτι είναι μονόδρομος για να διαφυλάξουμε το οικοσύστημά μας.

Μέσα από την ανακύκλωση αγαθά που πλέον δεν είναι χρήσιμα για τον άνθρωπο όπως και απορρίμματα  μετατρέπονται σε πρώτες ύλες και με αυτόν τον τρόπο έχουμε την παραγωγή νέων προϊόντων.

.png

Με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς το σχολείο μας πήρε την απόφαση να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και να τοποθετήσει κάδους ειδικούς για ανακύκλωση.

Εως έρθουν οι κάδοι ανακύκλωσης για κάθε τμήμα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου μας διέθεσε ένα κάδο που τον μετατρέψαμε έστι ώστε να ρίχνουν οι μαθητές τα πλαστικά μπουκάλια και να μαζεύουμε τα καπάκια.   

Με ευθύνη του 15 μελούς ο κάδος τοποθετείται κάθε πρωί στον αύλειο χώρο, ενημέρωσαν τους όλους τους μαθητές για την δράση και φροντίζουν για την συλλογή των μπουκαλιών και για την συλλογή από τα  καπάκια στο ειδικό κάδο που κατασκεύασαν.

Όλα τα καπάκια θα δοθούν στο τέλος της χρονιάς μαζί με αυτά που έχουμε ήδη μαζέψει, σε κάποιο ίδρυμα που τα συλλέγει για φιλανθρωπικό σκοπό.

1 2

Σκοπός του σχολείου είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους κινητοποιήσει σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας και αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα .

Στόχος είναι ένα ομορφότερο και υγιέστερο περιβάλλον μέσα από απλές πράξεις.

Παύλου Ελένη  : Μαθήτρια του Γ3

 

Ο Διευθυντής

Νικόλαος  Γ. Νταμπαλής

Μαθηματικός ΠΕ03

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων