Εκπαιδευτική Ρομποτική, παραλάβαμε δύο kit ρομποτικής , Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο STEM Education συνεργάζεται στενά με τον WRO Hellas έτσι ώστε να εξοπλιστούν τα σχολεία της χώρας με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το σχολείο μας  3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου εφοδιάστηκε με το πακέτο εξοπλισμού 

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»,  το οποίο περιλαμβάνει  δύο kit ρομποτικής

Gigo Light and Solar Energy 

1

 

και Gigo Wind Power

2

Μέσα στη επόμενη εβδομάδα μέσω της  STEM Education, θα γίνει η διεξαγωγή εργαστηρίων κατάρτισης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας  στη χρήση του Εκπαιδευτικού Πακέτου “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” για να το αξιοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιούμε στο σχολείο μας.

H Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον.

3

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ως επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas, ο STEM Education αναπτύσσει τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με αυτή την κατεύθυνση, ο ίδιος προσανατολισμός υπάρχει και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που αναπτύσσουμε.

Ο WRO Hellas έχει δημιουργήσει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι διαγωνισμοί λειτουργούν ως κίνητρο, τόσο για την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τη σχολική κοινότητα απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και για τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Εκπαιδευτικά οφέλη

  • Διερεύνηση, σχεδιασμός και κατασκευή λύσεων
  • Εμπλοκή των μαθητών στις φυσικές επιστήμες μέσω της συσχέτισης και της πρακτικής εφαρμογής τους
  • Βασικές δεξιότητες προγραμματισμού
  • Δεξιότητες συνεργασίας και παρουσίασης
  • Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων
  • Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
  • Εξοικείωση στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων project management

 

 

Ο Δ/ντης

Νταμπαλής Γ. Νικόλαος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων