Ένα νέο εκπαιδευτικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου!

assess

Με χαρά σας γνωρίζουμε πως το σχολείο μας επιλέχθηκε να είναι ένα από τα 400 ευρωπαϊκά σχολεία από την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία (80 σχολεία από κάθε χώρα) που θα συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης  εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Επιθυμούμε οι μαθητές μας να είναι ενεργοί και να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα αποτελούν πολύτιμα εφόδια για όλη τη ζωή τους. Η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η απόκτηση νέων γνώσεων και οι κοινωνικές δεξιότητες θα ενισχυθούν αν τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι τη μάθησή τους.

Με αυτόν το γνώμονα αποφασίσαμε τη συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην ερευνητική αυτή δράση υπό την αιγίδα του Erasmus+ (Δράση KA3) που υλοποιείται από τα Ευρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας.

Θα είμαστε μεταξύ των πρώτων σχολείων που θα δοκιμάσουν την ολοκαίνουργια ψηφιακή εργαλειοθήκη του Assess@Learning που προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία και στρατηγικές και ελπίζουμε να συμβάλει στην προσπάθεια του σχολείου μας να βελτιώσει την προσέγγιση του για τη μάθηση και την αξιολόγηση των μαθητών και να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις των κοινωνιών την εποχή της πανδημίας και τη μετά εποχή αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της δράσης https://www.assessforlearning.eu/.

Γαρυφαλλιά Μουζούρη

Εκπαιδευτικός – MSc Γεωλόγος

asse1

asse9 asse7 asse5 asse4 asse2IMG 20211130 122657IMG 20211130 123848IMG 20211130 123919

 

 

assess1

 

assees2

Θα αποκτήσουμε πρόσβαση στην εργαλειοθήκη Assess@Learning, η οποία θα περιέχει προτάσεις και συμβουλές από εκπαιδευτικούς διαφόρων χωρών της Ευρώπης αναφορικά με το πώς μπορούν τα ψηφιακά εργαλεία να βοηθήσουν στην αξιολόγηση για την μάθηση.

Επισημαίνουμε ότι οι εν λόγω προτάσεις θα προέρχονται από διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα και μερικές από αυτές μπορεί να αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική εκπαιδευτική φιλοσοφία.

Το γεγονός ότι θα περιλαμβάνονται στην κοινή εργαλειοθήκη (toolkit) του έργου Assess@Learning, δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις προτάσεις αυτές στο σύνολό τους ως κατάλληλες για τα ελληνικά σχολεία.

Θα είναι στη δική μας κρίση και διακριτική ευχέρεια να τις μελετήσουμε να τις αξιολογήσουμε  και να επιλέξουμε ανάλογα αυτές που πιστεύουμε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν στο  δικό μας σχολείο, ενδεχομένως και με τις απαραίτητες προσαρμογές.

Καλό μας εκπαιδευτικό  ταξίδι 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων