Παγκόσμιος εθελοντικός καθαρισμός ακτών 2022: το 3ο Γυμνασιο Ωραιοκάστρου ήταν εκεί!

Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!   

5.360 εθελοντές της HELMEPA καθάρισαν 130 χλμ ακτογραμμής

Είμασταν και εκεί

Το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε  για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμό Ακτών (ICC), διοργανώνοντας με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου εθελοντικό καθαρισμό της ακτής του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Στη δράση συμμετείχαν πενήντα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί  που με πολλή όρεξη και διάθεση για προσφορά σήκωσαν τα μανίκια και καθάρισαν την ακτή από κάθε λογής απορρίμματα.

Δείτε εδώ  την δράσηκαι φωτογταφίες από τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Μάμα

 

emailsignature

Ρεκόρ καθαρισμών για τη HELMEPA που μέσα σε διάστημα μόλις δυόμισι μηνών συντόνισε 196 καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας 130 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με την εθελοντική και ενεργό συμμετοχή 5.360 πολιτών.

Την περίοδο 18 Σεπτεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου, το δίκτυο μελών και εθελοντών της HELMEPA ανέλαβαν τον καθαρισμό παραλιών, συνολικού μήκους ακτογραμμής 130 χλμ, συλλέγοντας 283.831 απορρίμματα, συνολικού βάρους 19,5 τόνων. Εκτός από την πρακτική αξία των καθαρισμών με τη συλλογή των απορριμμάτων

Τα αποτσίγαρα και τα πλαστικά μιας χρήσης, για ακόμα μια χρονιά, καταλαμβάνουν τις πρώτες (αρνητικές) θέσεις στα 10 πολυπληθέστερα απορρίμματα που βρέθηκαν φέτος στις ελληνικές ακτές

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου της HELPEPA

 

 

infographic

eyxaristies2

Δείτε και τον καθαρισμό στον Αγιο Μάμα

Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων