edupass Νέα πλατφόρμα για σχολική κάρτα και διάθεση self test

Αλλάζει από τη Δευτέρα  01-11-2021  η πλατφόρμα που γίνονται οι δηλώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

Από τη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα

https://edupass.gov.gr/ 

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική́ παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική́ διαδικασία που διενεργείται εντός των χωρών της εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτης»)

BHMATA ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

  1. Πατάμε στον σύνδεσμο https://edupass.gov.gr/

 

 

  • Επιλέγουμε την κατηγορία

«Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» 

 

  • Στην συνέχεια

«Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19»,

  • Ταυτοποίηση με τη χρήση κωδικών taxisnet.

 

  • Επιλέγετε περιοχή ,τύπο σχολείου , όνομα σχολείου

  • Στοιχεία μαθητή-τριας

  • Στοιχεία του self -test και υποβολή

  • Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.
  • Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τον εργαστηριακό έλεγχο .

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει  να δηλωθούν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης, αλλά και τα αποτελέσματα των tests κάθε φορά που γίνονται αυτά για τους ανεμβολίαστους, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων (π.χ. φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση).

  • Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
  • Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test),. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (όπως και πριν, Δευτέρα και Πέμπτη και να φέρουν το αποτέλεσμα Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο)

Οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους Σχολική Κάρτα

Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Ανακοίνωση του Υπουγείου Παιδείας εδώ

Δείτε περισσότερα στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4960/26.10.2021

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ πατήστε εδώ 

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό,

εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία και εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό,

τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Στην περίπτωση κατά την οποία οεπαναληπτικός  έλεγχος είναι αρνητικός, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

 

ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TEST  πατήστε εδώ για την Δευτέρα 10-01-2022

 

Δείτε περισσότερα στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4960/26.10.2021

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων