Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Οι μαθητές άκουσαν τον χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και παρακολούθησαν στις τάξεις τους αφιέρωμα για την επέτειο που ετοίμασαν οι συμμαθητές τους του Β1 με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Λαζαρίδου και Μπίσκα. Έγινε προσπάθεια να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή, ο καθορισμός παραστατών και η επίδοση των βραβείων και αριστείων στους μαθητές έγιναν στον προαύλιο χώρο τηρώντας τα μέτρα  που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ολοκληρώνοντας έτσι τον λαμπρό εορτασμό της επετείου στο σημαιοστολισμένο σχολείο μας!