Το Β1 βουτά στην λίμνη του Ωραιοκάστρου (επεισόδιο 5)

Οι μέρες περιβάλλοντος που οραματίστηκε ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου , κ. Νικόλαος Νταμπαλής, αγκαλιάστηκαν από όλη την σχολική κοινότητα με ενθουσιασμό!

Την Τρίτη 8/6/2021 , έλαβε χώρα ακόμα ένα επεισόδιο σε αυτή την σπονδυλωτή δράση όταν το Β1 κίνησε με τις καθηγήτριές του Μουζούρη και Λαζαρίδου για την λίμνη του Ωραιοκάστρου.

Το πόσο ειδυλλιακό και γαλήνιο είναι το τοπίο εκεί το ξέρουν καλά οι  επισκέπτες της . Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός τους δυστυχώς  αφήνει μερικές φορές πίσω του σκουπίδια. Αυτά ανέλαβαν να καθαρίσουν τα παιδιά αφήνοντας  το θετικό τους στίγμα και να  δημιουργήσουν  μια ολάνθιστη γωνιά.

 

  

Στην δράση τους αυτή συναντήθηκαν με τον κ. Παναγιώτη Ισχνόπουλο που μπολιασμένος από την παρότρυνση των δασκάλων του να αγαπά το περιβάλλον, χάρισε στον τόπο μας , το Ωραιόκαστρο, μια κατάφυτη τεχνητή λίμνη στην θέση ενός σκουπιδότοπου!

Η ευτυχής συγκυρία μας έφερε σε επαφή και με τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραφε τις ομορφιές της λίμνης. Σε ερώτηση για τον ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι καθηγήτριες τόνισαν τα οφέλη και την αξία της βιωματικής αυτής δράσης.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζουν αρκετά καλά τις δράσεις των παιδιών  δεν αποδίδονται όμως τα γέλια οι ζωηρές φωνούλες και οι μουσικές που μας συνόδεψαν!