Χριστουγεννιάτικη γιορτή 3ου Γυμνασίου Λαμίας (Β΄ μέρος). Η θεατρική ομάδα της Β΄ τάξης παρουσιάζει το έργο του Ευγ. Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»


Δημοσιευμένο στις 25 Δεκεμβρίου 2014 – 3:24 μμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

Η Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη είναι μια μάγισσα που ζει στον κόσμο που της έπλασε ο Ευγένιος Τριβιζάς.

Κατοικεί σ΄ ένα στοιχειωμένο πέτρινο κάστρο στην κορυφή ενός ξερόβουνου. Μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Η Φρικαντέλα δεν πίνει πορτοκαλάδα αλλά πορτοκακάδα και όχι με καλαμάκι αλλά με κακαμάκι. Δεν της αρέσουνε τα παραμύθια με καλό τέλος, μόνο με κακό τέλος. Αλλά πιο πολύ απ΄όλα μισούσε τα κάλαντα. Ήθελε ν΄ακούει μόνο κάκαντα.

Όταν, λοιπόν, παραµονές Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια, όμως…

Ετικέτες:, , , , ,



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Χριστουγεννιάτικη γιορτή 3ου Γυμνασίου Λαμίας (Β΄ μέρος). Η θεατρική ομάδα της Β΄ τάξης παρουσιάζει το έργο του Ευγ. Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»”