Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 3ου Γυμνασίου Λαμίας (Α΄μέρος)


Δημοσιευμένο στις 24 Δεκεμβρίου 2014 – 8:23 μμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

Κέφι, χαρά, χαμόγελα και αισιοδοξία σκόρπισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας. Οι καθηγήτριες που επιμελήθηκαν και διοργάνωσαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η κα Τριανταφύλλου Νίκη (καθ. Φυσικής Αγωγής) και η κα Νταλαγεώργου Μαρίνα (καθ. Μουσικής) καθώς και οι μαθητές, δούλεψαν σκληρά όλο το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε και μας παρουσίασαν ένα πανέμορφο θέαμα με ένα εξίσου πανέμορφο περιεχόμενο που εκτεινόταν από τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε διάφορες χώρες του κόσμου μέχρι θεατρικά μονόπρακτα.

Οι μαθητές της Β΄τάξης  ξεδίπλωσαν το υποκριτικό ταλέντο τους και παρουσίασαν το θεατρικό «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Μια ωραία έκπληξη ωστόσο επιφύλαξε η Γ΄τάξη. Μαθητές και μαθήτριες συνέλαβαν την ιδέα να συγγράψουν, να σκηνοθετήσουν και να παρουσιάσουν ένα θεατρικό μονόπρακτο, κωμωδία,  με τίτλο «Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι».  Ουσιαστικά αυτή η πρωτοβουλία από μαθητές τείνει να γίνει θεσμός στο σχολείο μας, αφού πέρυσι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν ένα σατιρικό δρώμενο με αποδέκτες τους ίδιους τους καθηγητές τους. Και πάλι, η σύλληψη, η συγγραφή και η σκηνοθεσία ήταν αποκλειστικά δική τους δημιουργία, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε η κα Τριανταφύλλου Βίλμα, τότε εν ενεργεία.

Στην παρούσα ανάρτηση, λόγω του όγκου του υλικού, θα δημοσιευθεί το πρώτο μέρος της γιορτής και θα ακολουθήσει το δεύτερο μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία του.

Την εκδήλωση (πρώτο βίντεο, απόσπασμα) άνοιξε το «Ευρωπαϊκό σύνολο» που αποτελείται από μαθητές της Α΄τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας και είχαν προσκληθεί από το σχολείο μας γι΄αυτόν το σκοπό.

Στο δεύτερο βίντεο παρουσιάζεται η χορωδία του σχολείου μας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στο τρίτο αποσπάσματα από παραδοσιακά κάλαντα με χορευτικά δρώμενα.

ΒΙΝΤΕΟ 1

 

ΒΙΝΤΕΟ 2

ΒΙΝΤΕΟ 3

Ετικέτες:, , , , , ,  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 3ου Γυμνασίου Λαμίας (Α΄μέρος)”