Συνεργασία του 3ου Γυμνασίου Λαμίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Δημοσιευμένο στις 12 Δεκεμβρίου 2014 – 3:32 μμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

Μεγάλη επιτυχία είχε σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου η συνεργατική δράση του γυμνασίου μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα με το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική που έχει έδρα του την πόλη μας, με θέμα «Καινοτομία και Τεχνολογία».  

Ο καθηγητής Τεχνολογίας του σχολείου μας κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος, ο οποίος συνέλαβε και υλοποίησε τη συγκεκριμένη δράση, μαζί με μια εννεαμελή ομάδα φοιτητών παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές της Α΄τάξης πως μπορεί κανείς με πολύ απλά υλικά να καινοτομήσει στην Τεχνολογία. Οι μαθητές (καθ)οδηγήθηκαν μέσω της βιωματικής μάθησης τόσο σε μικρές απλές κατασκευές, όσο και στην έννοια των αλγορίθμων (μια πεπερασμένη και καθορισμένη σειρά ενεργειών που εκτελούνται σε πεπερασμένο χρόνο και που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος) μέσω παιγνιώδους διδασκαλίας που είχε ως επίκεντρο την ήδη αποκτημένη και σωρευμένη θεωρητική και εμπειρική γνώση των μαθητών οι οποίοι μέσω των γνωστικών και πρακτικών δεξιοτήτων τους κατέληγαν στην λύση (παρουσίαση) του ζητούμενου αποτελέσματος.

Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η δράση σε μικρές ομάδες  ήταν η βιβλιοθήκη του σχολείου μας που εκτός από την αισθητική της είναι άρτια εξοπλισμένη σε τεχνολογικό επίπεδο.

Η παρουσίαση του απλού θεωρητικού πλαισίου από την ομάδα των φοιτητών, η εισαγωγή του θέματος στους μαθητές καθώς και τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να φτάσουν στο στόχο της πρότασης ήταν άμεση, παραστατική, κυρίως απλή και κατανοητή και βασιζόταν στην ενεργοποίηση των μαθητών μέσω της θετικής ενίσχυσής τους (συμβολική επιβράβευση).

Θα πρέπει, δε, να τονιστεί ιδιαίτερα ότι οι μαθητές βίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη μαθησιακή διαδικασία μέσα από τις έννοιες της συνεργασίας, της συνεργατικότητας, της ομάδας, της σύνθεσης ικανοτήτων και δεξιοτήτων που λειτούργησαν συνεκτικά ως δραστικό σύνολο, καθώς και την αυτοαξιολόγηση του αποτελέσματος της εργασίας τους.

Ετικέτες:, , , ,



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Συνεργασία του 3ου Γυμνασίου Λαμίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”