Ανάρτηση του υλικού παρουσίασης «Το άγχος των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας»


Δημοσιευμένο στις 31 Ιανουαρίου 2014 – 11:39 πμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

Athanasiou-KalliopiΤην Τετάρτη 29-1-2014 και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας πραγματοποιήθηκεμε ομιλία-συζήτηση με θέμα : «Το άγχος των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας». Ομιλήτρια η Ψυχολόγος  κ. Αθανασίου Καλλιόπη*, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε δύο συναντήσεις, μια για τους μαθητές του σχολείου μας και μία για τους γονείς. Κατά κοινή ομολογία επρόκειτο για μια επιτυχημένη προσπάθεια, αφού και στις δύο περιπτώσεις ήταν ενεργή η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των γονέων, αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός και ανάλυση εκείνων των στρατηγικών που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση, ανάσχεση και καταπολέμηση του άγχους των παιδιών και μέσα από το ρόλο της οικογένειας.

Σε αυτό το σημείο ευχαριστούμε την κ. Αθανασίου για την παραχώρηση του υλικού παρουσίασης με σκοπό την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

1. Αγχογόνες καταστάσεις και προβλήματα συμπεριφοράς

2. Αντιμετώπιση και διαχείριση του άγχους για τα παιδιά

* Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Από το 2010, έως σήμερα είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», με αντικείμενο την διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, την νοομετρική αξιολόγηση των εφήβων με την χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-IIΙ, όπως επίσης και στην συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων.

 Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου. Έχει αναπτύξει ερευνητικό έργο αναφορικά με την εφηβεία, τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, τις συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για τα παραπάνω θέματα σε πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.

Ετικέτες:, ,  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Ανάρτηση του υλικού παρουσίασης «Το άγχος των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας»”