Περιβαλλοντική Ομάδα Β΄Γυμνασίου. Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας για την ενέργεια και την εξοικονόμησή της


Δημοσιευμένο στις 22 Απριλίου 2013 – 3:54 μμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Στην παρούσα ερευνητική εργασία αντιμετωπίζεται το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας & οι ποικίλες μορφές που αυτή έχει. Η παρουσίαση του θέματος γίνεται σε 6 κεφάλαια περιλαμβανομένου και  ενός ερωτηματολογίου που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες της έρευνας. Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου παραθέτονται παρακάτω.

Συνοπτικά, στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται μια γενική περιγραφή

της ενέργειας που βρίσκεται γύρω μας καθώς δίνεται και ο ορισμός της ενέργειας.

Έπειτα, στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ιστορική αναδρομή για την πορεία και την εξέλιξη της ενέργειας με το πέρασμα των χρόνων.

Συνεχίζοντας, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση των «συμβατικών» πηγών ενέργειας με σκοπό την χρήση και την σωστή αξιοποίηση αυτών των πηγών.

Στο τέταρτο κεφάλαιο, έχουμε μια εκτενή αναφορά και παρουσίαση των «ανανεώσιμων» πηγών ενέργειας , μια άλλη μορφή ενέργειας που υπάρχει καθημερινά γύρω μας όπως για πχ η ηλιακή ενέργεια, η αιολική, η υδραυλική κλπ.

Περνώντας στο πέμπτο κεφάλαιο, ξεκινάει μια προσπάθεια και ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της σωστής αξιοποίησης των μορφών ενέργειας παραθέτοντας στο κεφάλαιο έξι τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και στην καθημερινότητά μας όπως είναι οικιακές συσκευές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο φωτισμός ο κλιματισμός και η κεντρική θέρμανση δίνοντας και κάποια παραδείγματα και ορισμούς αυτών των τρόπων.

Τέλος παραθέτεται και φωτογραφικό υλικό καθώς και διάφορα διαγράμματα για την κατανόηση των μορφών ενέργειας και τη σωστή πρόληψη αντίστοιχων μέτρων.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ

ΔΟΒΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ0405, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ0401

Για να δείτε ολόκληρη την εργασία, πατήστε εδώ.

Ετικέτες:, , , ,



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Περιβαλλοντική Ομάδα Β΄Γυμνασίου. Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας για την ενέργεια και την εξοικονόμησή της”