Δημοσιεύθηκε στην Σχολικές Γιορτές

Σχολική Γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της γιορτής της Σημαίας

 

Μια διαφορετική σχολική γιορτή, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας για τον εορτασμό της γιορτής της Σημαίας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εμπειρία μας πια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μας βοηθά να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα webex όχι μόνο για τη διεξαγωγή των ωρών διδασκαλίας, αλλά και για το στήσιμο και τη μετάδοση ολόκληρων σχολικών γιορτών και εκδηλώσεων, ώστε να προφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς όμως να τους στερήσουμε την εικόνα, τον ήχο, τον παλμό και τη συγκίνηση που προσφέρει μια τέτοια ημέρα μνήμης αλλά και περηφάνιας, όπως είναι η σημερινή. Ετσι λοιπόν, η φετινή μας γιορτή στήθηκε και μεταδόδηκε ζωντανά από το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας και οι μαθήτριες και μαθητές μας την παρακολούθησαν από τα τμήματά τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

 


 

 

Η φετινή μας γιορτή για την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησε με ένα μικρό αφιέρωμα στην ελληνική σημαία και ακολούθησε η παρουσίαση ενός  χρονικού για τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο .

 

    

 

 

 

Μια διαφορετική νότα σε αυτή τη σχολική γιορτή ήταν η δραματοποίηση του λογοτεχνικού έργου της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Ταξιδέψαμε έτσι στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής της χώρας μας και είδαμε πως βίωσε ο ελληνικός λαός τον πόλεμο, την κατοχή, την αντίσταση. Επιλέξαμε τη λογοτεχνία και ένα εννιάχρονο αγόρι , τον ήρωα του βιβλίου Πέτρο, για το ταξίδι μας αυτό στο χρόνο. «Περπατήσαμε» μαζί του στην Αθήνα της Κατοχής , είδαμε με τα μάτια ενός παιδιού τα χρόνια εκείνα της πείνας ,των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, της αντίστασης και του αγώνα των Ελλήνων και διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά τη φρικαλεότητα του πολέμου και την αναγκαιότητα της ειρήνης.

 

 

Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανάγνωση του πρακτικού ορισμού σημαιοφόρων και παραστατών και απονομής αριστείων και βραβείων. Την απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων στους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν, πρώτευσαν αλλά και ξεχώρισαν κατά το σχολικό έτος  2020-2021 ακολούθησε η παράδοση της Σημαίας στους σημαιοφόρους από τη  Διευθύντρια κ. Μουστάκα Θεοδώρα

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για την οργάνωση και τον συντονισμό της γιορτής που παρουσίασαν μαθήτριες της Γ τάξης οι  κ. Τζορβατζή Αγαθονίκη και Τζημούρτα Πολυξένη. Υπεύθυνη της χορωδίας του σχολείου (τμήμα Α1)  η κ. Παφίλη Αικατερίνη. Την αναμετάδοση της γιορτής μέσω webex έκανε δυνατή ο Υποδιευθυντής  κ. Τσιάρας Νικόλαος. 

 

 

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την επιτυχημένη διεξαγωγή μιας τόσο διαφορετικής γιορτής αλλά και σε όλους μας τους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν και πρώτευσαν, κάνοντάς μας για άλλη μια χρονιά περήφανους.

 

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *