Στις 4/12/2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση από την κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, κ. Μωραΐτη Εύη, στους μαθητές της Α τάξης στόχος της οποίας ήταν η κατανόηση διαφόρων μορφών αναπηρίας και η κατανόηση βασικών κανόνων επικοινωνίας στην καθημερηνότητα με άτομα με αναπηρία και η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα δικαιώματά τους.
Η δράση περιλάμβανε παρουσίαση αναφορικά με διαφορες μορφές αναπηρίας, αξιοποιώντας παραδείγματα “διασήμων” ανθρώπων με διακρίσεις σε ποικίλλους τομέις, ενώ επιπλέον με τη συμμετοχή μαθητών μέσω ομαδοσυνεργασίας δημιουργήθηκε υλικό που περιλάμβανε τους κανόνες επικοινωνίας στην καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και συζητήθηκαν στην ολομέλεια του τμήματος ως καλές πρακτικές.
Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών μας στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά αυτή τη δράση μας ΕΔΩ.