Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Διδακτικές Επισκέψεις, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, Σχολικές εκδρομές

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων “Χορεύοντας…εκφράζομαι και επικοινωνώ” και “Τα Μαθηματικά…αλλιώς κι αλλιώτικα” το σχολείο μας στις 23/4/2024 πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του πανεπιστημιακού ιδρύματος για τα διάφορα είδη άσκησης. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν αναρρίχηση, τοξοβολία, parkour, καθώς και να παίξουν πινγκ πονγκ, μπάσκετ, βόλλευ. Συνεργάστηκαν μεταξύ τους και απόλαυσαν όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν.

 

Καταγραφή 1

 

Καταγραφή4

 

Καταγραφή5

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, για να δούμε την έκθεση για την
Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία .

Καταγραφή1

 

Η έκθεση αυτή είχε ως σκοπό να αναδείξει μία άλλη πλευρά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την Τεχνολογία. Στην έκθεση παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές. Με τα εκθέματα αυτά, από τους τομείς της καθημερινής ζωής, των κατασκευών, της μηχανολογίας, της ναυπηγικής, του πολέμου, των τηλεπικοινωνιών, των αυτοματισμών και άλλων, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνδέσουν τον ρόλο και την σημασία της τεχνολογίας με την ανάπτυξη του αρχαιοελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *