Δημοσιεύθηκε στην Αφιερώματα, Δράσεις, Εκδηλώσεις, Επιμορφωτικές

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 οργανώθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Επίτιμη προσκεκλημένη μας η κ. Κωνσταντινίδου Σεβαστή, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, η οποία μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές των τμημάτων Α1, Β1, Γ1 και Γ2  για τη σπουδαιότητα της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων και τη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, αναφέρθηκε στα δύο βιβλία που έχει γράψει και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη διαδικασία της συγγραφής.

 

εικόνα Viber 2024 04 05 16 14 15 764

εικόνα Viber 2024 04 05 16 14 16 484 1

 

Τα παιδιά μας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση της κ. Κωνσταντινίδου, ενημερώθηκαν για την σημασία που έχει σε ένα βιβλίο το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, και απηύθυναν πολλές ερωτήσεις προς την καλεσμένη μας για τις πηγές έμπνευσής της, τους λόγους που επέλεξε να συγγράψει τη συλλογή διηγημάτων “Ήλιος στο Παράθυρο” αλλά και το παιδικό βιβλίο “Μυστικοί Πράκτορες σε Δράση”, τα συναισθήματα που έχει ένας συγγραφέας όταν καταφέρνει να ολοκληρώσει ένα έργο και να το δει να εκδίδεται και πολλές άλλες.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κωνσταντινίδου Σεβαστή για το πολύ όμορφο αφιέρωμα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *