Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Εκδηλώσεις, Κοινωνικές

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση “Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας….” που οργάνωσε η ΔΔΕ ΠΕ Κοζάνης

Ένας από τους βασικούς στόχους του σχολείου μας είναι να δίνει ερεθίσματα και κίνητρα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας να ευαισθητοποιούνται,  να προβληματίζονται, να δρουν και να ασχολούνται ενεργά με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία που ζουν, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες της όταν ενηλικωθούν. Η έμφυλη βία είναι ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν πολλές φορές και προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε οργανώνοντας κατά καιρούς διάφορες δράσεις.

Η χαρά μας λοιπόν ήταν πολύ μεγάλη όταν η Διεύθυνση Διευτεροβάθμιας Εκαπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα σχολεία να συμμετέχουν με δράσεις κατά της έμφυλης βίας στην εκδήλωση  «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Η συμμετοχή μας; Δεδομένη! Αρχίσαμε λοιπόν να σχεδιάζουμε τις δράσεις που θα παρουσιάζαμε στην εκδήλωση!Καταλήξαμε σε τρεις διαφορετικές δράσεις και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και οι πρόβες.

Και η μεγάλη μέρα έφτασε! Το σχολείο μας ήταν το πρώτο που παρουσίασε τις δράσεις του, στο κατάμεστο φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πρώτη μας δράση η απαγγελία αποσπάσματος από την Δημιουργική Γραφή “Για κάθε Ελένη…” των μαθητριών και μαθητών του τμήματος Γ3, την οποία επιμελήθηκε η κ. Ιωάννα Σκρέκα, φιλόλογος. Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργικής γραφής στην ελληνική γλώσσα, η κ. Σκρέκα συνεργάστηκε με τις ξενόγλωσσες φιλολόγους του σχολείου μας ώστε η δημιουργία των παιδιών να αποδοθεί και στην αγγλική, την γερμανική και την γαλλική γλώσσα. Την αγγλική απόδοση ανέλαβε η υποδιευθύντρια κ. Σακοράφα Μαρία, την γερμανική η κ. Καρανάτσιου Αναστασία,  και την γαλλική η κ. Βαρδάκα Ελένη. Ολόκληρο το έργο εκτέθηκε στον χώρο των εικαστικών δημιουργιών της εκδήλωσης.

 

Στην απαγγελία συμμετείχαν οι: Γκουντούλα Παναγιώτα (Γ1), Κεντεποζίδου Μαρία (Γ3), Κύρου Δέσποινα (Γ3), Μακρίδης Νικήτας (Γ3), Μπατσίλης Δημήτρης (Β1) και Μπουρουιάνα Ανδριάννα (Γ3)

 

Viber 2023 03 10 15 04 54 050

 

 

Viber 2023 03 10 11 44 12 569

 

Δεύτερή μας δράση το θεατρικό δρώμενο “Η Αγάπη δεν χτυπάει ποτέ” σε σενάριο και σκηνοθεσία της φιλολόγου κ. Τζορβατζή Αγαθονίκης.

Στο θεατρικό δρώμενο συμμετείχαν οι: Σάτα Ελένη (Β3), Γκουντούλα Παναγιώτα (Γ1), Καψάλη Ερμιόνη (Γ1), Παδάνογλου Ειρήνη (Γ1), Τσιτσιγάνη Στέλλα (Γ1), Αντζάρα Ελένη (Γ2), Βογδοπούλου Μαρία (Γ2), Παφίλης Γιάννης (Γ2) και Τσιότσιου Βασιλεία (Γ4)

 

Viber 2023 03 10 15 40 11 900

 

Τρίτη μας δράση το χορευτικό “Ναι στη ζωή χωρίς φόβο” που επιμελήθηκε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Παλτσανιτίδου Σοφία σε συνεργασία με την κ. Ελευθερίου Παναγιώτα, μαθηματικό.

 

 

Στο χορευτικό συμμετείχαν οι : Αλεξοπούλου Γεωργία (Β2), Γκανάτσιου Έλενα (Β2), Διαμαντή Θεοδώρα (Γ4),  Ζαρογιάννη Αντωνία (Γ1), Κοσκοσίδου Αθηνά (Β3), Μήτρακα Μελίνα (Α1), Μπουρμπούλα Αλέξια (Β2), Νάνου Άννα (Β3), Παπαδοπούλου Κυριακή (Β2), Πιτένη Θεοδώρα (Γ4) και Ρατατσίδου Ραφαηλία (Β2).

 

Viber 2023 03 10 16 05 53 764

 

Τα παιδιά μας καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και μας έκαναν πολύ περήφανους για τον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετείχαν και για την εξαιρετική εμφάνισή τους! Κατάφεραν να συγκινήσουν και να ενθουσιάσουν όλους τους παρευρισκόμενους!

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσης ΠΕ Κοζάνης για την εξαιρετική διοργάνωση της εκδήλωσης και να την ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας  μέσα από την ανοιχτή πρόσκληση που έκανε προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης. Επίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε πρωτίστως τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας για τις εξαιρετικές δράσεις, την άρτια οργάνωση και την άψογη εμφάνιση αλλά και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν ,κάνοντας αυτή την εκδήλωση μια ξεχωριστή μέρα!

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *