Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις

Διδακτικές Επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις όλων των τάξεων του σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, η  Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Εκεί, με τη συνοδεία ξεναγού, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις  μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων του Μουσείου.

 

τάξη

 

Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κ. Τζορβατζή Αγαθονίκη και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι: κ. Παπαθανασίου Μακεδονία, κ. Σκρέκα Ιωάννα, κ. Τζημούρτα Πολυξένη, κ. Φωτοπούλου Παρασκευή και κ. Πάλλα Ελευθερία

Η Β’ τάξη περιηγήθηκε στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Εκεί, με την βοήθεια ξεναγού, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης αλλά και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα εξοικονόμησης νερού και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

τάξη

 

 

Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης ήταν ο υποδιευθυντής κ. Τσιάρας Νικόλαος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι: κ.Χατζηγεωργιάδης Γεώργιος, κ. Ουζουνίδου Ιωάννα, κ. Μήτρακας Νικόλαος, κ. Βαρδάκα Μαρία και κ. Παπαευαγγέλου Χρήστος.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών, η  Γ’ Τάξη επισκέφτηκε την έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ με τίτλο “Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων εληνικών μαθηματικών”. Η έκθεση αφορά την ιστορία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών,η οποία επιχειρεί να προβάλει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να καταδείξει μέσω του παιδαγωγικού, διαδραστικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα πώς τα μαθηματικά μπορούν να είναι ενδιαφέροντα, ευχάριστα και κατανοητά.

 

τάξη

 

Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κ. Ελευθερίου Παναγιώτα και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι: κ. Σταθοπούλου Νικολέτα, κ. Λαμπαδάς Ιωάννης, κ. Παφίλη Αικατερίνη, κ. Παλτσανιτίδου Σοφία και κ. Μπιμπίρης Αθανάσιος.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων επέστρεψαν στην Κοζάνη το απόγευμα κουρασμένοι μα κατενθουσιασμένοι!

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το σχολείο μας προγραμματίζει και άλλες διδακτικές επισκέψεις με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος πάνω σε διάφορα θέματα αλλά και την αποφόρτιση των μαθητριών και μαθητών μας!

 

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *