Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις, Σχολικές εκδρομές

Επιτέλους…Εκδρομή!

Copy of Family Collages Made with PosterMyWall 2

Περιμέναμε αυτή τη στιγμή 2 χρόνια…να καταφέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια διδακτική επίσκεψη!

Να τα δούμε να γελάνε, να ξεφαντώνουν, να είναι παιδιά κι όχι “παράθυρα” στην οθόνη του υπολογιστή μας ή κρυμμένα πίσω από μια μάσκα, καθισμένα στο θρανίο να κρυφοκοιτάνε το ρολόι της τάξης για να χτυπήσει το κουδούνι.
Κι αυτή η μέρα έφτασε για την Α’ και Γ’ τάξη μας στις 17 Μαρτίου 2022!

Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν θα έπρεπε ή όχι να πραγματοποιήσουμε διδακτικές επισκέψεις. Αυτά τα δύο χρόνια απαγορεύσεων, περιορισμών και μέτρων έχουν επηρεάσει τα πάντα στην σχολική πραγματικότητα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ερωτήματα όπως: “θα είμαστε όλοι ασφαλείς;”, “θα καταφέρουν τα παιδιά να φοράνε με συνέπεια τις μάσκες τους μέσα στα λεωφορεία;”, “θα βρεθούν οι συνοδοί;” μας απασχόλησαν για αρκετές ημέρες…

Τελικά, πήραμε την μεγάλη απόφαση και ξεκινήσαμε την οργάνωση των διδακτικών επισκέψεων. Το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2022  μαθητές και εκπαιδευτικοί μπήκαν στα λεωφορεία έχοντας κάνει rapid test και φορώντας τις μάσκες τους και η διασκέδαση ξεκίνησε!

Προορισμός της Α τάξης η πανέμορφη Καστοριά!

Copy of mom and me family collageparents Made with PosterMyWall

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Ενυδρείο της Καστοριάς, το Σπήλαιο του Δράκου και την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας και απόλαυσαν βόλτες στην πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς. Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης η κ. Ουζουνίδου Ιωάννα και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Παπαθανασίου Μακεδονία, Δημητριάδη Αναστασία και Βαρσάμη Ελευθερία.

Η Γ τάξη μας έκανε απόδραση στα χιόνια και επισκέφθηκε το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου!

 

Copy of Modern Dark Grey Family Photo Collage Digital Made with PosterMyWall

Το παιχνίδι στα χιόνια, το σκι, το έλκηθρο και το snowboarding είχαν την τιμητική τους και τα παιδιά μας το διασκέδασαν και με το παραπάνω! Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης ο κ. Τσιάρας Νίκος και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Χατζηγεωργιάδης Γιώργος, Παπαευαγγέλου Χρήστος, Πουλιαρέκου Ειρήνη και Σερέφα Τατιάνα.

Θέλουμε να συγχαρούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές και των δύο τάξεων για την άψογη συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια των διδακτικών επισκέψεων! Μας δώσαν δύναμη, θάρρος και επιθυμία να οργανώσουμε κι άλλες!

Και φυσικά, η Β τάξη δε θα μείνει παραπονεμένη…σε τρεις εβδομάδες έρχεται και η δική τους σειρά, με προορισμό τα Ιωάννινα!

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *