Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Επιμορφωτικές, Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, Πολιτιστικές

“Αγαπημένη μας αδερφή, Καρυάτιδα…” Το διήγημα που δημιούργησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας!

1

 

“Αγαπημένη μας αδερφή,Καρυάτιδα…” είναι ο τίτλος του αφηγήματος που έγραψε το τμήμα Α1 του σχολείου μας στο πλαίσιο ενός Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής που πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ιωάννας Σκρέκα. 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α1 δημιούργησαν τους πρωταγωνιστές του διηγήματος ,”τα διδυμάκια”, τη Μυρτώ και τον Ερμή, οι οποίοι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παίρνουν μια απάντηση στην απορία τους: “Είναι τελικά τόσο βαρετό να επισκεφτείς ένα Μουσείο; Πόσες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου;”

Ας μάθουμε κι εμείς μαζί με τα “διδυμάκια”, διαβάζοντας την ψηφιακή έκδοση του διηγήματος αυτού, ταξιδεύοντας μέσα από τις λέξεις των παιδιών και τις ζωγραφιές τους που φιλοτεχνούν τις σελίδες του διηγήματος

 “Αγαπημένη μας αδερφή,Καρυάτιδα…”

 

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Ιωάννα Σκρέκα, η οποία για άλλη μια φορά κατάφερε να εμπνεύσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας να δημιουργήσουν κάτι τόσο όμορφο, να εμπνευστούν, να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και τη δύναμη του λόγου και της λογοτεχνίας.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές του Α1 που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν μέσα από το διήγημά τους και τις εικόνες τους, κάνοντάς μας πολύ περήφανους!

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *