Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Εκδηλώσεις, Πολιτιστικές, Σχολικές Γιορτές

“3ο Γυμνάσιο Κοζάνης, έχεις ταλέντο!” (Χριστουγεννιάτικες Δράσεις)

Αν προσπαθούσαμε να δώσουμε λέξεις-κλειδιά για τις φετινές μας δράσεις για τα Χριστούγεννα θα ήταν

“εφευρετικότητα-δημιουργικότητα-ταλέντο-φαντασία-κέφι-διασκέδαση”

Όλα ξεκίνησαν με τις ιδέες της εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ Ουζουνίδου Ιωάννας, οι οποίες αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από όλους μας και έγιναν πραγματικότητα!

Χρειάστηκε πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τις καθιερωμένες ετοιμασίες δύο-τριών ημερών, αλλά το αποτέλεσμα και η χαρά που αντικρίσαμε στα μάτια των μαθητριών και μαθητών μας, μας δικαίωσε!

Η 23η Δεκεμβρίου 2021 (τελευταία μέρα λειτουργίας πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων) ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο “Έρωτας στα Χιόνια”, μια δημιουργία της εκπαιδευτικού κ. Σκρέκα Ιωάννας (δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη δράση στο άρθρο μας “Έρωτας στα χιόνια-Χριστουγεννιάτικο διήγημα” ), την προβολή του υλικού που επιμελήθηκε και ετοίμασε για τη σημερινή ημέρα η εκπαιδευτικός κ. Νικολαΐδου Δέσποινα, και τη χορωδία του σχολείου μας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού μας, κ. Παφίλη Κατερίνας να ψάλλει τα κάλαντα, βάζοντάς μας στο πνεύμα των ημερών.

.jpg

 

 

Η συνέχεια; Διαγωνιστική!

Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής με κύρια συστατικά το κέφι, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία! Οι συμμαθητές τους κλήθηκαν να ψηφίσουν το καλύτερο πιάτο και να αναδείξουν τον νικητή!

Τα παιδιά που συμμετείχαν μας παρουσίασαν τα πιάτα τους μέσα από βίντεο που σκηνοθέτησαν, επιμελήθηκαν και τράβηξαν τα ίδια. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα μας εξέπληξε! Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές των παιδιών στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Κι επειδή “Παιδί σημαίνει Παίζω” από τις δράσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο σε όλους μας ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ!

Θέλαμε πολύ να παίξουμε ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ! Αλλά οι περιορισμοί μας δυσκόλευαν, δεν μπορούσαμε να παίξουμε σε ζωντανή μετάδοση…έπρεπε να βρούμε άλλη λύση!

Μία ήταν η λύση…να το κάνουμε μαγνητοσκοπημένο και να το προβάλουμε στα παιδιά την ημέρα των δράσεων! Δε χρειάστηκαν και πολλά…μόνο:

  1. Οι άπειρες συνάντησεις/σύσκεψεις μεταξύ των εκπαιδευτικών που το οργάνωσαν ώστε να βρεθούν οι κανόνες, οι προϋποθέσεις, ο χώρος, ο χρόνος, οι λέξεις, τα βραβεία
  2. Η έγκριση των γονέων/κηδεμόνων
  3. Η οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά των βραβείων
  4. Η διαμόρφωση του χώρου των γυρισμάτων
  5. Το κάλεσμα των μαθητριών και μαθητών μας να συμμετέχουν
  6. Ένας σκηνοθέτης/παραγωγός που θα προθυμοποιούνταν να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα.

Τα λύσαμε όλα! Τα παιδιά μας πανηγυρικά συμμετείχαν, οι γονείς και κηδεμόνες συναίνεσαν με χαρά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνέδραμε με ενθουσιασμό, χώρος και χρόνος βρέθηκε, σκηνοθέτης επίσης!

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τμημάτων του σχολειου, δύο ομάδων εκπαιδευτικών, μιας κριτικής επιτροπής κι ενός σκηνοθέτη, του κ. Γιαμουρίδη Πλούταρχου, γονέα μαθήτριας της Α τάξης του σχολείου μας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει αφιλοκερδώς να γυρίσουμε το επεισόδιο του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ.

Ο ενθουσιασμός, τα γέλια και η χαρά της συμμετοχής ήταν οι μεγάλοι νικητές!

Μπορείτε να απολαύσετε το επεισόδιο “ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ-3ο Γυμνάσιο Κοζάνης-Christmas Edition” στο παρακάτω βίντεο:

 

Η ημέρα μας έκλεισε με τη βράβευση των νικητών και των συμμετεχόντων…

Για την ιστορία, τον διαγωνισμό μαγειρικής κέρδισε το βίντεο των μαθητριών Νάννου Α. (Α1) και Ζαρογιάννη Α. (Β1), και στο ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ η ομάδα που εκπροσώπησε το τμήμα Α2. 

Τα δώρα μας απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής και σε όλο το τμήμα Α2 που εκπροσωπήθηκε από την ομάδα που κερδισε το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Ουζουνίδου Ιωάννα που με τις ιδέες της μας πρόσφερε αυτή την ξεχωριστή ημέρα και στην Διευθύντρια, κ. Μουστάκα Θεοδώρα, την Υποδιευθύνρια κ. Σακοράφα Μαρία και την εκπαιδευτικό κ. Τζορβατζή Νίκη που βοήθησαν στον συντονισμό, την οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Γιαμουρίδη Πλούταρχο που αφιλοκερδώς και με χαρά διέθεσε τον εξοπλισμό του και τον χρόνο του για τα γυρίσματα, το μοντάζ, τον ήχο, τα γραφικά και την γενικότερη επιμέλεια του επεισοδίου του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας βοήθησαν οικονομικά να βραβεύσουμε τα παιδιά μας που συμμετείχαν.

Ευχαριστούμε επίσης τον Υποδιευθυντή, κ. Τσιάρα Νίκο που ανέλαβε τη δημιουργία του βίντεο των συμμετοχών μαγειρικής, την δημοσίευση των βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube και την τεχνική υποστήριξη, την εκπαιδευτικό κ. Δημητριάδη Αναστασία που ανέλαβε να συντονίσει τη διακόσμηση του χώρου των γυρισμάτων με τις δημιουγίες των μαθητών καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ.

 

Η Διεύθυνση και οι Διδάσκοντες Εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης

εύχονται σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και πολλές χαρές 

κι έναν καινούριο χρόνο που θα μας φέρει υγεία, χαμόγελα, ευημερία, πρόοδο κι ανεμελιά!

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *