Δημοσιεύθηκε στην Σχολικές Γιορτές

Ένας διαφορετικός εορτασμός για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κανένας μας, εκπαιδευτικός ή μαθητής, δεν είχε φανταστεί ότι, όταν μετά τη λήξη του περσινού εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ευχηθήκαμε “και του χρόνου”, ο φετινός εορτασμός θα ήταν τόσο διαφορετικός…

Είχαμε πάρει βέβαια μία γεύση την 28η Οκτωβρίου που η γιορτή μεταδόθηκε μέσω webex στις σχολικές τάξεις, αλλά και πάλι, τότε το σχολείο ήταν γεμάτο από παιδιά κι εκπαιδευτικούς, κι ας φορούσαμε όλοι μάσκες και κρατούσαμε αποστάσεις.

Σήμερα όμως, τη μέρα της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το σχολείο ήταν κλειστό, μουντό και σιωπηλό. Σε κανένα σχολείο δεν αρμόζει αυτή η εικόνα…

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, από το σπίτι τους, διστακτικά άνοιξαν υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά και συνδέθηκαν στο webex να παρακολουθήσουν τη γιορτή.

Το μεράκι του εκπαιδευτικού όμως δεν το σταματά καμιά οθόνη, καμιά απόσταση και καμιά αναστολή λειτουργίας, είτε πρόκειται να διδάξει το μάθημά του, είτε να οργανώσει μια σχολική γιορτή. Αυτό συνέβη και σήμερα! Η  κ. Σμυρλή στην Α’ τάξη, η κ. Ελευθερίου στη Β’ τάξη και η κ. Καρανάτσιου στη Γ’ τάξη παρουσίασαν ένα εξαιρετικό χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, τραγούδια, ηχητικά αποσπάσματα και βίντεο και πλαισιώνοντας την παρουσίαση με τις φωνές τους να αφηγούνται και να απαγγέλουν… Στη Β’ τάξη μάλιστα, οι μαθήτριες Μπλάντζα Μιμίκα (Β2) και Χρηστάκη Άννα (Β4) ανέλαβαν το ρόλο των αφηγητριών και οι μαθήτριες Καραπασιά Τραϊανή-Ζωή (Β2) και Τζέλλου-Σαββίδου Γεωργία (Β4) απήγγειλαν το ποίημα του Τ. Λειβαδίτη “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος”.

Θερμά συγχαρητήρια στις διοργανώτριες εκπαιδευτικούς, που κατάφεραν να μας μεταφέρουν πίσω στα γεγονότα του 1973, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν την αξία της Δημοκρατίας!

Ευχόμαστε από καρδιάς ο επόμενος εορτασμός να μας βρει όλους μαζί στο σχολείο, υγιείς, αισιόδοξους,  χωρίς μάσκες και χωρίς περιορισμούς!

Στο γνωστό σύνθημα της σημερινής επετείου “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, που απέκτησε ξαφνικά και πάλι μεγάλη σπουδαιότητα, ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ακόμη μία λέξη: “ΥΓΕΙΑ”

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις οθόνες των εκπαιδευτικών, που παρακολουθούσαν μαζί με τους μαθητές, με αποσπάσματα από τη διαδικτυακή γιορτή.

 

 

 

 

 

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *