Δημοσιεύθηκε στην Σχολικές Γιορτές

Σχολική Γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της γιορτής της Σημαίας

Μια διαφορετική σχολική γιορτή, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας για τον εορτασμό της γιορτής της Σημαίας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή μεταδόθηκε από το γραφείο της Διεύθυνσης και οι μαθητές την παρακολούθησαν στις τάξεις τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς, μέσω της πλατφόρμας webex. 

Το πρώτο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στη γιορτή της Σημαίας. Όπως είναι καθιερωμένο, αναγνώστηκε το πρακτικό ορισμού σημαιοφόρων και παραστατών και απονομής αριστείων και βραβείων. Τη Σημαία παρέδωσε στους σημαιοφόρους η Διευθύντρια κ. Μουστάκα Θεοδώρα και ακολούθησε η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων στους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν, πρώτευσαν αλλά και ξεχώρισαν κατά το σχολικό έτος  2019-2020.

 

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής έγινε μια ιστορική αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από φωτογραφίες, video και αφήγηση.

 

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για το συντονισμό της γιορτής η υποδιευθύντρια, κ. Σακοράφα Μαρία, ΠΕ06 και Μεντελή Θωμαή, ΠΕ05. Την αναμετάδοση της γιορτής μέσω webex έκαναν δυνατή οι εκπαιδευτικοί Τσιάρας Νικόλαος, ΠΕ86 και Πεχλιβανίδης Κωνσταντίνος, ΠΕ86. Το χρονικό αφηγήθηκαν οι μαθητές Μαρέτη Σταυριάννα, Γ3 και Στάθης Πολυνίκης, Γ4

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την επιτυχημένη διεξαγωγή μιας τόσο διαφορετικής γιορτής αλλά και σε όλους μας τους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν και πρώτευσαν, κάνοντάς μας για άλλη μια χρονιά περήφανους.

 

 

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαρία Σακοράφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *