3ος Παγκορινθιακός Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας

237081B2-B0E2-4290-B4D6-4C9647566B9DΜετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενοι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί και τον ομολογουμένως απρόσμενα μεγάλο αριθμό συμμετοχών, το Γενικό Λύκειο Βέλου διοργανώνει υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας τον 3ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, με σκοπό να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να προβάλει τις εμπνεύσεις τους στο αναγνωστικό κοινό.
Όροι συμμετοχής:
• Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και των Γυμνασίων του νομού Κορινθίας.
Κάθε μαθητής Λυκείου μπορεί να συμμετάσχει: με ένα διήγημα (μέχρι 2.000 λέξεις) ή με ένα ποίημα, έμμετρο ή σε ελεύθερο στίχο (μέχρι 30 στίχους).
Κάθε μαθητής Γυμνασίου μπορεί να συμμετάσχει με ένα διήγημα (μέχρι 2.000 λέξεις)

• Τα κείμενα των μαθητών θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.
• Τα κείμενα των συμμετεχόντων θα πρέπει να σταλούν σε εννιά αντίτυπα (γραμμένα σε αρχείο word, γραμματοσειρά Times New Roman 12, διάστιχο 1.5) με ψευδώνυμο που θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας. Το κείμενο πρέπει να αποσταλεί και σε ψηφιακή μορφή (cd). Τα εννιά αντίτυπα του κειμένου του κάθε μαθητή και το cd πρέπει να αποσταλούν σε μεγάλο κλειστό φάκελο. Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα η ένδειξη: για τον διαγωνισμό και η λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο.
• Μέσα στον ίδιο φάκελο, εκτός από τα εννιά αντίτυπα πρέπει να υπάρχει ένας μικρότερος κλειστός φάκελος για κάθε μαθητή, μέσα στον οποίο θα περιέχονται όλα τα πραγματικά στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, πόλη, τηλέφωνα, e-mail). Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο.
• Οι φάκελοι με τα έργα των μαθητών πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Γενικό Λύκειο Βέλου Αχέπανς 28 Βέλο ΤΚ 20002 μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2017 το αργότερο (σφραγίδα ταχυδρομείου).
• Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα.
• Τα κείμενα των διακριθέντων μαθητών θα εκδοθούν σε πολυτελή έκδοση που θα διανεμηθεί στα σχολεία προέλευσής τους.
• Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ίδιους.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι :
Δρ. Κεκροπούλου Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας, Κοκκωνάκης Σωτήρης, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, Ρούσκας Γεώργιος, ποιητής, Παϊβανά Μαρία, ποιήτρια, Δρ.Χάψα Μαρία, εκπαιδευτικός, ποιήτρια, Ζαφειροπούλου Ελένη, φιλόλογος, Δρ.Καλλιμάνη Μαρία, φιλόλογος, αποσπασμένη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στις Βρυξέλλες, Νάκου Μαρία, φιλόλογος, Γαμβρούλη Παναγιώτα, φιλόλογος.
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27420 32983