Το Etwinning Πρόγραμμα του 3ου Γυμνασίου μέσα στα καλύτερα της Ευρώπης

Το έργο EUROPE’S SWEET TOOTH στο οποίο συμμετείχε το Τρίτο Γυμνάσιο Κορίνθου στα πλαίσια του προγράμματος etwinning, το σχολικό έτος 2013-2014, επιλέχθηκε στα 15 καλύτερα της Ευρώπης για την ηλικιακή κατηγορία 12-15 και είναι υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά βραβεία Etwinning 2015.
Μαζί με συμμαθητές τους από γυμνάσια 17 άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, με αρωγό την καθηγήτρια Αγγλικών τους Χριστίνα Κασιντή, μαγείρεψαν παραδοσιακά επιδόρπια και δημιούργησαν ηλεκτρονικά βιβλία, περίπου 200 σελίδων έκαστο, με γλυκές συνταγές για κάθε εποχή του χρόνου στα αγγλικά. Παρουσίασαν παροιμίες και γνωμικά της χώρας μας που σχετίζονται με γλυκά , έγραψαν ποιήματα για επιδόρπια ,κατασκεύασαν κοσμήματα που αναπαριστούν γλυκά και σκέφτηκαν μια πρωτότυπη συνταγή γλυκού που απετέλεσε το σύμβολο του προγράμματος μας. Δημιούργησαν καταπληκτικά κινούμενα σχέδια με θέμα το πρόγραμμά μας και διασκέδασαν με ποικιλία διαδικτυακών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών φτιαγμένων ειδικά για το πρόγραμμα μας, από γρίφους και διαδραστικούς πίνακες μέχρι ηλεκτρoνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούσαν στα επιδόρπια μας. Τέλος, οργάνωσαν την ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ στις 18 Δεκεμβρίου 2013. Στη γιορτή αυτή που έγινε στο σχολείο οι μαθητές μαγείρεψαν και παρουσίασαν γλυκές συνταγές των συνεργατών τους. Επίσης, επισκέφθηκαν και πρόσφεραν γλυκά και χρήματα που συγκέντρωσαν σε κοινωφελή παιδική οργάνωση. Η δουλειά μας εκτίθεται στην ιστοσελίδα του έργου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση titinacas.wix.com/europe-sweet-tooth
Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν σύντομα , όμως το γεγονός ότι το έργο του σχολείου μας διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες Ευρωπαϊκά έργα είναι πολύ σημαντικό.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!