Δραστηριότητες / Δράσεις

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών με την ψυχολόγο μας, κ. Ολυμπιάννα Λαζανά. Θέμα: «Οι προκλήσεις της εφηβείας και οι συμπεριφορές που μας προβληματίζουν». Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

1ο Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης και διάκριση στην 4η θέση στην Κατασκευή Μακέτας, στην κατηγορία  Βραβεία Δημιουργικότητας, για τους μαθητές του Σχολείου μας στην Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16. Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε ηημερήσια εκδρομή του Σχολείου μας, στο Λαύριο και Σούνιο. Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Έκθεση βιβλίου στο σχολείο μας, από τις 18 έως και τις 22 Απριλίου 2016. Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Συμμετοχή της θεατρική μας ομάδας στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Το Μεγάλο μας Τσίρκο. Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (συγκέντρωση τροφιμων, ειδών πρώτης ανάγκης). Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Κλασικού Αθλητισμού 2015-16. Πρωτιές και διακρίσεις. Περισσότερα ΕΔΩ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Με απόσπασμα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», γιόρτασε φέτος το σχολείο μας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το έργο παρουσίασε η θεατρική ομάδα του σχολείου μας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016. Περισσότερα: ΕΔΩ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο» (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό φαινόμενο της βίας και κατ’ επέκταση την αποτροπή εκδήλωσης σχετικών περιστατικών. Περισσότερα: ΕΔΩ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Στους ρυθμούς της Αποκριάς διασκέδασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας τις τρεις τελευταίες ώρες του σχολικού ωραρίου, σήμερα Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016.

Περισσότερα για την αποκριάτικη γιορτή μας:  ΕΔΩ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Μέρα δράσεων η Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, για το σχολείο μας με στόχο τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους μαθητές μας. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα e-twinning «EUROPE’S ABC OF SUPERFOODS», προσκάλεσε τη διατροφολόγο κ. Χριστοδούλου Δήμητρα η οποία  μίλησε στους μαθητές για τις υπερτροφές και στη συνέχεια με την καθοδήγησή της τους βοήθησε να ετοιμάσουν υγιεινά πρωινά. Υγιεινά σνακς και πρωινά έφτιαξαν επίσης και οι μαθητές στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και των Γαλλικών, με τη βοήθεια πάντα των καθηγητριών τους. Έτσι, μέσω της βιωματικής αυτής διαδικασίας διδάχθηκαν την αξία του υγιεινού πρωινού φαγητού.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Το ΑΣΤΕΡΙ της ΕΥΧΗΣ του 2015 απονεμήθηκε στους μαθητές του σχολείου μας, καθώς με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής 2015» συνέβαλαν στην εκπλήρωση ευχής του 12χρονου Γιάννη, ενισχύοντας τον αγώνα του για χαρά, δύναμη και ελπίδα.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Οι μαθητές μας συμμετέχουν στην εκστρατεία Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση 2015-2016. Στο πλαίσιο της παραπάνω συμμετοχής τους παρουσίασαν την εργασία τους σε εκδήλωση για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, και απέσπασαν θερμά σχόλια και συγχαρητήρια από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου, την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με την ψυχολόγο κ. Γιολάντα Κομνιανού,  στο πλαίσιο του «Εργαστηρίου για Γονείς».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Την ιδέα του «τοίχου της καλοσύνης» υιοθέτησαν οι μαθητές μας της Α τάξης – και δημιούργησαν στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας- συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια του σχολείου μας για έμπρακτη προσφορά σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Περισσότερα για τον Τοίχο της Καλοσύνης: ΕΔΩ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Το 3ο Γυμνάσιο, με την επί σειρά ετών συμμετοχή του σε προγράμματα αλλά και μέσα από δράσεις περιβαλλοντικού – οικολογικού χαρακτήρα, έχει αποδείξει πως είναι ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον. Και τη φετινή χρονιά οι μαθητές μας άφησαν το οικολογικό τους αποτύπωμα στο σχολείο μας σπεύδοντας και με μεγάλη προθυμία να βοηθήσει στο φύτεμα δενδρυλλίων και φυτών.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της Διευθύντριάς μας και μουσικούκ. Κορνηλίας Κουντούρη, συμμετείχαν στο Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας 2016, με κεντρικό άξονα τον Μπέρτολτ Μπρεχτ και το θεατρικό έργο του, που διοργάνωσε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2016. Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία και τη μοναδική χαρά να βρεθούν στη σκηνή με τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κώστα Καζάκο και, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που είχαν ετοιμάσει, να συνομιλήσουν και να μοιραστούν μαζί του σκέψεις και εμπειρίες του  από την πορεία του στο Θέατρο. Επιπλέον, είχαμε τη χαρά να χειροκροτήσουμε και τη Διευθύντρια του σχολείου μας που με την ιδιότητά της ως μουσικού επιμελήθηκε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, μουσική και τραγούδια από θεατρικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Το σχολείο μας, ως συνέχεια της Σχολής Γονέων που λειτούργησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-15,  πραγματοποιεί και τη φετινή χρονιά συναντήσεις γονέων με ψυχολόγο, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου για Γονείς  που δημιούργησε και με θέμα «Για εμάς και τα παιδιά μας». Τις συναντήσεις αυτές, που αφορούν στα παιδιά μας και στη σχέση μας με αυτά, υποστηρίζει  με τις επιστημονικές της γνώσεις η ψυχολόγος κ. Γιολάντα Κομνιανού. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Η ομάδα του» Χρυσοπράσινου φύλλου» στις 15/2/2016 συναντήθηκε στον χώρο του σχολείου με τη φαρμακοποιό κ. Παπαφίλη Μαρία-Δέσποινα, η οποία τους μίλησε για την αξία αλλά και τη χρήση των βοτάνων στη φαρμακευτική. Επιπλέον με τη βοήθειά της παρασκεύασαν υπέροχα …καλλυντικά!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας! Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας, καθώς και οι κηδεμόνες των μαθητών, είχαν τη χαρά να θαυμάσουν τις υπέροχες κατασκευές των μαθητών του 3ου Γυμνασίου, να γευτούν τα γλυκίσματα που παρασκεύασαν οι μαθητές με τα χεράκια τους και σε ατμόσφαιρα γιορτινή να ευχηθούν «Χρόνια πολλά»!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Το σχολείο μας και τη φετινή χρονιά συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και συγκεντρώνοντας τρόφιμα λειτουργεί το Σχολικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα τρόφιμα που συγκεντώθηκαν προσφέρθηκαν πριν τα Χριστούγεννα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Υπό την ευθύνη και επιμέλεια της διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Κορνηλίας Κουντούρη, στήνεται το Θεατρικό μας Εργαστήρι. Οι μαθητές μας ετοιμάζουν …Το Μεγάλο μας Τσίρκο!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Θερμή ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα του σχολείου μας προς τους μαθητές μας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Με μεγάλη ευαισθησία και προθυμία έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρουχισμού.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, διεξήχθη η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν στο σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις (δημιουργία κολάζ/ αφισών – προβολή βίντεο – ανάπτυξη συζητήσεων, σχετικών με τον παραπάνω θεματικό άξονα), καθώς επίσης αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ μεταξύ των μαθητών/ τριών όλων των τάξεων του σχολείου μας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης

Από την Παρασκευή, 16/9/2015 έως και την Κυριακή, 18/9/2015, στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με θέμα: «Σύγχρονες Θεωρίες Μάθησης και  Αξιοποίησή τους στην Εκπαιδευτική Πράξη» (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής / ΓΣΕΕ – Επιμορφωτής: κ. Σπύρος Δουκάκης).

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Συζητώντας για την παραβατική συμπεριφορά με την κ. Σπυροπούλου Χρύσα, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου

Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:15 μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Καθηγητών με την κ. Σπυροπούλου Χρύσα, Σύμβουλο Φιλολόγων και Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου.  Η κ. Σπυροπούλου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των καθηγητών του σχολείου μας για συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα στη συμπεριφορά των  μαθητών, έκανε εισήγηση με θέμα την παραβατική συμπεριφορά στην τάξη και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή.  Επιπλέον, πρότεινε στους διδάσκοντες ενδιαφέρουσες στρατηγικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014

Διοργάνωση Ποδηλατοπορείας

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στη Δημοτική αγορά Κορίνθου