Αρχική » Πολιτιστικά » Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στη Βουλή των Ελλήνων

eTwinning School Label 2020-2021

STEM Learning Lab

eTwiinning

Αρχείο άρθρων

Σκακιστική άσκηση

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στη Βουλή των Ελλήνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας από 2 μέχρι και 5 Απριλίου 2019 με πυρήνα την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Την εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ Γισδάκη Μ., Κατσίκα Β.,  και ο Δ/ντης του Σχολείου κ. Μελισσάς Μ.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και στην έκθεση για τον Ρήγα που παρουσιάζεται στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου». Επίσης, επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της.

Ακολούθησε επίσκεψη στο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε με τίτλο «Η Ζωή στο Σύμπαν», είχε ως θέμα του την αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη. Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση μας «ταξίδεψε» στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος όπου είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών στο μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί θαύμασαν τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.  Η επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης, βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.

Περιδιαβήκαμε επίσης στους αρχαιολογικούς χώρους στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Σύνταγμα, Βουλή, Στήλες Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά, Πλάκα κ.ά) και πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο φωταερίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου μας έγινε και η σχετική ξενάγηση.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και την επίσκεψή μας στο πολυδιαφημισμένο, πολυακουσμένο και πολυφωτογραφημένο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης και περιηγηθήκαμε στις παιδικές χαρές, στις «όχθες της τεχνητής» λίμνης του, στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και κυρίως στο κήπο του ο οποίος συνεχίζει πάνω στα κτίρια του, δημιουργώντας μια ‘πράσινη’ στέγη που μειώνει τις ενεργειακές απαιτήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα οπτικό παιχνίδισμα.

Και του χρόνου!

ERASMUS+ KA1 2021-22

ERASMUS+ KA122

O Ψηφιακός Γραμματισμός του σχολείου μας στην Ευρώπη και στο Διεθνές Περιβάλλον

ERASMUS+ ΚΑ2 2018-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

Πηδώντας τα εμπόδια, προσεγγίζοντας την Ευρώπη
ERASMUS+ KA1 2019-2021

European School Radio

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση